Milloren la seguretat en dos camins d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent està executant millores de seguretat i condicionament als camins rurals del terme, en aquest cas als camins de titularitat pública El Llombo i la Senda dels Cinc Germans. Així, l’actuació que servirà per a renovar el paviment asfàltic està sufragada per l’Ajuntament d’Ontinyent i per la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural de Generalitat Valenciana a través d’una subvenció.

L’actuació que ha estat adjudicada a l’empresa local Guerola Áridos y Hormigones, SL. per un import de 49.320 € (iva inclòs) en paraules del regidor de Camins, Jordi Vallés, “permetrà millorar la seguretat dels veïns i veïnes que viuen a la zona així com aquells que treballen els camps de cultiu vist que la circulació ara mateix és dificultosa perquè en algunes zones d’aquests camins hi ha grans clots”.

En concret, els treballs que tenen una duració de 2 mesos consistiran en l’adequació i neteja del paviment actual així com el desbrossament del voltant del camí en una primera fase. L’actuació continuarà amb el conegut com a “rebacheo” per reparar els defectes que presenten aquests dos camins per aplicar així un reg d’adherència com a pas previ a l’aplicació d’un nou paviment asfàltic de 5 cm de gruix. Una obra que en el cas del camí el Llombo renovarà un total de 2.860 m2 i en la Senda dels Cinc Germans 2.600 m2.

El regidor exposava que l’inici de les obres serà a principi de setembre per no alterar el trànsit actual estival en la zona del Pou Clar havent-se coordinat ja amb la Policia Local la senyalització d’aquestes. Així mateix, Vallés recordava que aquestes actuacions als camins rurals públics es complementen amb les que “executem al llarg de l’any amb les persones residents al disseminat al 50% per anar millorant la seguretat i comoditat de tot el veïnat d’Ontinyent”.