Detenen a un home per diversos delictes de violació de sepultures

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació TREAD, ha detingut a un home de 28 anys “per un delicte de violació de sepultures, profanació de cadàvers, robatori amb força en les coses (temptativa), danys i usurpació d’estat civil”, expliquen des de la benemèrita.

El 16 de juliol es va rebre una denúncia en què es va informar que havien aparegut nombrosos desperfectes i diverses sepultures havien estat danyades en el cementiri d’Alfarrasí. Personada la patrulla i amb el suport del personal de l’equip de Policia Judicial, es va realitzar una inspecció del lloc. “Es van verificar cinc sepultures profanades i els taüts de les quals havien estat extrets dels nínxols, a més d’altres desperfectes causats en la infraestructura del lloc”, apunten.

Després de la pràctica de gestions, “es va poder verificar la identitat de l’autor, que havia estat celebrant les festivitats de la localitat que van tenir lloc el dia 15 a Alfarrasí i, presumptament, va accedir de matinada en el cementiri on va cometre els delictes”, afirmen des de la Guàrdia Civil.

Una vegada detinguda, “es va haver de comprovar la identitat de la persona, perquè es trobava indocumentada per a evitar la comprovació per part dels agents de l’ordre de detenció i d’expulsió de territori nacional que pesaven sobre ell”, afegeixen.


Els fets han passat al Jutjat de primera instància i instrucció núm. 4 d’Ontinyent