Els Bombers activen el dispositiu de reforços per risc extrem d’incendis

El Consorci Provincial de Bombers de València activarà aquest dijous 10 d’agost el dispositiu de reforços, pel fet que el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals és extrem (nivell 3) en tota la província.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emés avís roig per temperatures que arribaran fins als 44 °C, podent-se superar en alguns punts del territori valencià, estenent-se tant per l’interior sud com el literal sud de la província.

L’activació del protocol deriva, entre altres mesures, en el reforç de les dotacions de guàrdia a tots els parcs de bombers de la província de València, inclosos els parcs de bombers voluntaris amb guàrdies presencials. Així mateix, el Consorci que dirigeix el diputat Avelino Mascarell reforçarà la dotació de personal de la Central de Comunicacions i personal de comandament.

De manera paral·lela, totes les brigades forestals del Consorci romandran durant aquests dies en alerta fent treballs de vigilància per zones de major risc, amb l’objectiu de minimitzar el temps de resposta davant una possible situació de perill.

Des del Consorci de Bombers s’insta la ciutadania a extremar les precaucions i evitar conductes que puguen suposar risc d’incendi, i recorden que aquests dies està prohibit fer ús del foc en àrees recreatives.

Així mateix, se sol·licita a la ciutadania la màxima precaució en les eixides i activitats a la muntanya, i s’insisteix que la major part dels incendis que es produeixen en el medi natural són d’origen antròpic.