Recuperen el concurs de fotografia de Moros i Cristians amb premis per 475 euros

Després de 15 anys d’absència torna el Concurs de Fotografia sobre les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. La Societat de Festers ha decidit recuperar una iniciativa que va estar vigent fins a l’any 2008 després d’acumular 24 edicions consecutives.

Vicent Pla, el president de la Societat de Festers ha assumit que “les nostres Festes tenen el suficient esplendor per a inspirar i motivar les millors creacions d’imatges gràfiques.”

El Concurs es posa en marxa en les Festes d’enguany i tindrà com a temàtica qualsevol aspecte de la celebració, amb caràcter lliure i des de totes les vessants possibles. Com a novetat front a l’anterior etapa, els originals s’hauran de remetre en format digital en alta resolució.

El resultant d’aquest concurs recuperat es podrà vore en una exposició que s’organitzarà amb els treballs participants a les instal·lacions del Museu Fester durant la pròxima edició del Mig Any, en febrer de 2024.

Hi haurà un primer premi dotat de 250 euros; un segon, amb 150 euros i un tercer, amb 75 euros. A més, la Federació Levantina de Fotografia atorgarà medalla d’or, plata i bronze als guanyadors. Per als socis d’aquesta entitat el certamen serà puntuable en el seu rànking intern.

Aquest concurs portarà el hashtag #internacionals, en una clara referència a l’aspiració que tenen els Moros i Cristians d’Ontinyent per obtindre el reconeixement amb la Declaració de Festes d’Interés Turístic Internacional.