Ontinyent entra en una forta onada de calor

Després de donar un respir en la temperatura els últims dies, Ontinyent està a les portes d’una nova forta onada de calor, la tercera de l’estiu, que ha fet saltar totes les alarmes.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha llançat un avís especial, perquè hi ha una previsió de nivell roig per temperatures màximes, que superaran els 40ºC.

La previsió és que hui dimecres ja siga un dia molt calorós, amb una màxima 38 °C, per tant, s’activaran els avisos per calor nivell groc. Però el pic de temperatures serà demà dijous, quan arribarà ací la massa d’aire càlid i el vent de ponent, de manera que l’avís passarà a nivell roig i una màxima de 44ºC.

Els consells que donen a la població és anar en compte amb el sol, especialment entre les 12 i les 17 hores; parar atenció als símptomes de colp de calor com temperatura corporal alta, sudoració, marejos i confusió, entre altres; beure abundants líquids fins i tot quan no es tinga set; evitar les begudes amb cafeïna, alcohol o ensucrades, ja que poden afavorir la deshidratació; menjar abundants ensalades, fruites i verdures; anar en compte amb el cotxe, per no deixar ningú dins, tampoc les mascotes; buscar llocs frescos i a l’ombra; anar amb cura especialment amb les persones majors, malaltes i menors de 4 anys; no realitzar exercici en les hores més caloroses; utilitzar cremes protectores adequades i en el cas de trobar-se malament, telefonar al 112.