Mor Bisbal, l’heroi del primer ascens de l’Ontinyent C.F. a Segona Divisió

Corria la segona part de la pròrroga. Era el tercer partit que disputaven l’Ontinyent C.F. i l’Hispània d’Almeria. El cansanci i els nervis ho dominaven tot al camp de la Condomina i a la grada on 3.200 ontinyentins s’havien desplaçat per tal d’animar al seu equip en el moment més decissiu de la seua història. Una centrada des de la banda i Bisbal de cap, entrant amb tot, amb força i fe, enviava el baló al fons de la porteria. Un gol que valia el primer ascens de l’Ontinyent C.F. a la Segona Divisió. Un gol històric, de llegenda.

Anit va morir l’heroi d’aquella vesprada de juny de 1963 que va escriure amb lletres d’or el seu nom a la història del futbol d’Ontinyent: Antonio Bisbal. Procedent del Catarroja va estar 9 temporades al club del Clariano, entre 1961 i 1970, jugant un total de 122 partits amb la samarreta blanca.

El mític gol de Bisbal en Múrcia té molta èpica. Dies abans de disputar-se el partit trascendental, el jove migcampista de l’Ontinyent que estava complint el servei militar, va ser arrestat i tancat al calabós. Els directius de l’Ontinyent van moure terra i cel per tractar d’alleugerar-li el càstic i el van portar en taxi fins a Múrcia poc abans que començara el partit. La resta és història, la pàgina més brillant que s’ha escrit.

Aquella alineació que va aconseguir el primer ascens estava formada (en la imatge) per Moreno, Molina, Úbeda, Canet, Bisbal, Llàcer, Beneyto, Miguel Pascual, Enguídanos, Carbonell y Gandia.