El castell de focs artificials de Festes d’Ontinyent es dispararà de forma digital i destacarà pel seu colorit i varietat

El castell de focs artificials de Festes d’Ontinyent es dispararà de forma digital i destacarà pel seu colorit i varietat. Són alguns dels aspectes destacats de l’espectacle oferit per l’Ajuntament i que tindrà lloc a les 2 de la matinada de dissabte 26 a diumenge 27 d’agost amb disparada des del recinte firal, després de la processó de la Baixada del Crist.

Des de l’empresa que durà a terme el castell, Pirotècnia Aitana de Bèlgida, s’ha explicat que aquest espectacle pirotècnic tindrà un principi i final disparat per ordinador, de forma digitalitzada, per a un major control del ritme. A més a més, “comptarà amb conjunts diferenciats, amb formes molt variades, des d’una dàlia multicolor, carcasses d’aspa, fugaços, crisantems i palmeres de kamuro tradicionals, entre d’altres. El castell destacarà pel seu colorit, amb tota la gamma de l’arc de Sant Martí, i el final serà especialment impactant, segons expliquen. La durada estimada és de quasi 10 minuts, durant els quals es dispararan al voltant de 100 kg de pólvora.

Pirotècnia Aitanahttps://www.facebook.com/profile.php?id=100085598945171 és una empresa de Bèlgida que des de 2010 es dedica al sector pirotècnic, sent considerada una de les pirotècnies de més capacitat d’Espanya. Ha participat en 2 concursos als quals va ser guardonada: el primer en 2017, a l’International Vuurwerk Festival de Scheveningen (Holanda), on va representar a Espanya, obtenint el primer premi dels 12 països participants; i en 2022 el “San Fermin de Plata” i el Primer Premi del Públic al XXI Concurs Internacional de Focs Artificials d’Autor dels Santfermins 2022.