Mor el compositor i músic Bernardo Adam Ferrrero

Als 80 anys d’edat ha faltat Bernardo Adam Ferrero, compositor i músic valencià molt vinculat a les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. Nascut en Algemesí però d’ascendència ontinyentina, d’on era sa mare, Bernardo Adam Ferrero passarà a la història per ser un dels grans referents de la música valenciana de les últimes dècades. Va dirigir les grans bandes valencianes com les de Cullera i Llíria, a més de formacions militars de València, Madrid i Donosti.

Però el gran vincle que tenia amb Ontinyent el va demostrar en 1985 quan, a través de la seua gran amistat amb el Mestre José María Ferrero, va participar en el II Congrés Nacional de Moros i Cristians que es va celebrar a la Vall d’Albaida. Seua és una de les composicions més icòniques, ‘Impresiones Festeras’, un poema simfònic que reflecteix, musicalment, moments com l’Entrada, el Contraban, la Baixà del Crist o les Ambaixades.

Fruit d’eixa estreta relació que Bernardo Adam Ferrero mantenia amb Ontinyent va pregonar les Festes de 2012 i va ser autor d’algunes peces vinculades a les comparses de la nostra ciutat com la marxa-himne ‘El Cant dels Almogàvers’ composat i estrenat en l’any 2018.

Però la relació també va arribar a les festes patronals on Bernardo Adam també va realitzar una aportació significativa amb la composició de la cantata ‘Angelets’, estrenada el segon divendres del mes de desembre de 2012 i dedicada a la figura dels xiquets i xiquetes que anuncien la festa de la Puríssima.