José Luis Vera: Els alts càrrecs de Divalterra “venien imposats per obligat compliment”

Era un dels testimonis més esperats del Cas Alqueria, l’ex responsable dels serveis jurídics de Divalterra, José Luis Vera.

La seua declaració hui ha estat en la línia dels testimonis denunciants que van obrir la roda ahir, en la Sala Tirant II de la Ciutat de la Justícia, apuntant Jorge Rodríguez i la cúpula de Compromís, de la decisió de contractar set persones afins al PSPV i Compromís com a alts càrrecs de Divalterra.

Segons ha publicat Europa Press, ha afirmat que les contractacions presumptament irregulars d’alts directius en l’empresa pública venien nomenats “des de dalt”, per part del PSPV “del president de la Diputació” i per part de Compromís “de la vicepresidenta o la secretària general”.

A més a més, apuntava que els gerents de Divalterra Josep Ramón Tíller (PSPV) i Agustina Brines (Compromís) estaven “preocupats” perquè totes les persones venien imposades des de dalt “per obligat compliment”.

De matí declarava el que va ser el responsable dels recursos humans de Divalterra, Vicente Domingo, que segons l’agència EFE ha afirmat el que ja van avançar ahir els denunciants Pellicer i Castellote: que “la majoria dels alts directius contractats per aquesta empresa no ocultava la seua afiliació política i alguns deien que eren amics personals de Puig o Oltra”.

L’ex president de la Diputació, Jorge Rodríguez, declarava a les portes de la Ciutat de la Justícia al voltant dels testimonis dels denunciants que van tindre lloc ahir: “Els denunciants del Cas Alqueria reconeixen no haver fet informes contraris a les contractacions d’alts càrrecs. Els màxims responsables dels departaments jurídic i econòmic de la Diputació de València, José Luis Pellicer i José Luis Castellote, prestaven declaració aquest dilluns en un torn en el qual Pellicer reconeixia no haver informat en contra dels contractes d’alta direcció ni en 2015 ni en 2018.

L’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, afegia sobre les declaracions de Pellicer i Castellote: “es constata la gran quantitat de mentides que van incloure en la seua denúncia, i que ara repeteixen una a una”. Unes declaracions que Rodríguez apuntava que “deixen clares diverses coses: que estaven parlant de persones que assistien als seus llocs de treball; que si va haver-hi alguna irregularitat, ells com a màxim responsable financer i jurídic no van advertir en cap moment a ningú; i que nosaltres sempre hem actuat seguint els criteris jurídics que a cada moment se’ns han donat”.

I concloïa: “Són les dels testimoniatges de l’acusació, són les que calia esperar”, afegint que “està quedant constància de les omissions d’informes que van fer aquestes persones. Tinc molta confiança en la justícia i molta fe en la veritat”.