Mor Pere Vidal, activista social, polític i cultural

Ha mort a l’edat de 64 anys Pere Vidal, qui va ser candidat a l’alcaldia d’Ontinyent per Esquerra Republicana del País Valencià als anys 2007 i 2011. Però, més enllà de la seua adscripció política, sempre vinculada a l’esquerra i al nacionalisme, Pere Vidal ha estat un destacat activista social, cultural i del món de l’associacionisme. Precisament va ser el primer president del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent als anys 80 del segle passat quan formava part del Centre Excursionista d’Ontinyent.

Nascut en 1957 va ser membre de diferents juntes directives de l’Associació de Veïns del barri de Sant Rafael i també es va vincular al col·lectiu de comerciants del barri. Vidal va exercir com autònom desenvolupant, entre d’altres, feines d’agent d’assegurances.

Serà recordat també per la seua participació activa a nombrosos actes festius, lúdics i culturals on sempre era característic vore’l amb la dolçaina o el tabal. A més, als últims temps havia estat col·laborador voluntari del Centre de Dia de Proyecto Hombre que gestiona Cáritas Ontinyent.

En l’àmbit polític Pere Vidal va començar militant al Moviment Comunista del País Valencià i, posteriorment, va formar part de la llista de l’Entesa representant l’ala d’Esquerra Valenciana. En l’any 2007 va encapçalar la llista d’Esquerra Republicana del País Valencià. Només va obtindre 93 vots i cap representant municipal a l’Ajuntament. Quatre anys després, en 2011, tornaria a intentar-ho i repetir candidatura i, en aquest cas, només va arribar als 89 vots.