Morau, a punt per a presidir el Palau dels Papes de Avignon

Foto: Vanesa Gómez

El compte arrere perquè Marcos Morau i la seua companyia La Veronal estrenen ‘Sonoma’ en el Festival de Avignon, fent realitat un somni, entra en la seua recta final. Demà, 21 de juliol, serà una data que marcarà la trajectòria professional del reconegut coreògraf ontinyentí, ja que una creació seua i del seu equip es representarà en el que s’ha definit com “el teatre més gran i més prestigiós del món”: el pati d’Honor del Palau dels Papes de Avignon. Un marc que és patrimoni de la humanitat i pel qual Marcos Morau ha anat veient passar al llarg dels anys les obres dels grans creadors, que eren un referent per a ell. Ara és el seu torn. Ell ha recollit aquest testimoniatge i l’ha fet amb una gran il·lusió i posant en escena l’espectacle ‘Sonoma’.

La complexitat de les obres del creador ontinyentí és una de les seues característiques i en aquest cas el protagonisme de la dansa llança el crit de la humanitat, que viu la història a un ritme trepidant i al límit de la seua existència. Una temàtica de rabiosa actualitat, ja que ‘Sonoma’ és la certesa que el que és virtual i digital només poden ser superats pel retorn als orígens. I per a això fa un homenatge a Buñuel i al surrealisme.

En total, hi haurà quatre representacions, els dies 21, 22, 24 i 25 de juliol i tan sols queden algunes entrades soltes per a cada sessió, tenint en compte que la capacitat d’aquest auditori a l’aire lliure està prop de les 2.000 persones, l’expectació per veure ‘Sonoma’ és màxima.

La companyia ha estat aquests dies assajant l’espectacle i adaptant-lo a l’escenari somiat, ja que Morau fa singular cada representació atés l’espai on té lloc. Morau no és l’únic ontinyentí que assaborirà el triomf que suposa ser part d’una obra representada en l’escenari principal de Avignon, sinó que al costat d’ell, entre bastidors, estaran els seus companys de viatge que donen vida al text: El Conde de Torrefiel i Carmina S. Belda (al costat de La Tristura). I a la vista del públic, sobre l’escenari, com a peça del puzle creatiu de ‘Sonoma’, la ballarina Julia Cambra Mompó viurà també aquesta experiència única.

Ni els estrictes protocols de prevenció de Covid podran entelar tota la il·lusió i emocions que viuran Morau i els seus, davant aquest imponent i històric auditori.