Multa de 200 euros per no veure’s íntegrament la targeta de mobilitat reduïda

El 25 de juliol, Amparo Núñez, veïna d’Ontinyent, es va trobar amb una desagradable sorpresa quan va anar a recollir el seu cotxe. La Policia Local li havia denunciat. El motiu?, que la targeta que li acredita com a persona amb mobilitat reduïda estava col·locada en el seu vehicle de manera que no estaven visibles totes les dades. El resultat?, l’agent de la Policia Local li multa amb 200 euros per “una falta greu”.

Amparo està malalta de Parkinson. Ella afirma que en la targeta es veien les seues dades i explica que en el cas que fóra cert que no estigueren íntegrament visibles totes les dades de la targeta, la Policia té els mitjans per a comprovar que aqueix permís d’aparcament és correcte. “Moltes vegades telefonen als propietaris dels vehicles que han de ser retirats per la grua. Jo tinc una pensió de 700 euros al mes i ara he hagut de pagar 200 euros, més un recàrrec de 10 euros”, declara indignada, ja que ella es ratifica que la targeta, que té una validesa fins a 2031, estava col·locada. Per a aquesta veïna d’Ontinyent aquesta situació és una completa “injustícia”, per això va acudir a les dependències de la Policia Local, “però l’agent no va voler atendre’ns”. També afirma que va presentar un recurs i que va parlar personalment amb el regidor de Policia Local, Josep Gandia, qui li va dir que a pesar que semblar-li una quantitat “desorbitada”, no podia fer res perquè “l’agent es ratificava en la seua decisió”. Amparo va presentar llavors una instància dirigida a l’alcalde, de la qual assegura no haver rebut resposta.

Aquesta ciutadana denúncia “la injusta sanció” i que no hagen volgut atendre-la i donar-li una solució. “Aparque des de fa anys el meu cotxe en aqueixa plaça. Els agents ho veuen cada dia. Si realment no es veien totes les dades, podien haver-me localitzat. Estava just enfront, a casa. Per a altres persones 200 euros potser no suposen res, però per a mi amb una pensió de 700 euros, és molt”.
Amparo no sols exigeix una explicació, sinó que fa públic el seu cas “perquè no li passe la mateixa situació a una altra persona amb mobilitat reduïda”.

151 TARGETES RETIRADES PER ÚS INDEGUT
El regidor de Policia Local de l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Gandia, assegura no haver parlat sobre aquest tema directament amb Amparo. Les versions es contradiuen. De la mateixa manera, explica que encara que és cert que a vegades els agents es posen en contacte amb els propietaris dels vehicles abans de cridar a la grua, “no sempre poden ni és la seua obligació”. A més, remarca que en menys de 6 mesos la Policia ha retirat 151 targetes de persones amb mobilitat reduïda per estar caducades o pertànyer a familiars ja morts.