Ontinyent executarà 16 milions d’euros en inversions per a l’any 2023

Dels 16 milions d’euros en inversions previstos per a 2023 dins del pressupost municipal, 6,7 corresponen al pla Edificant de la Generalitat Valenciana destinada a centres educatius de la ciutat. La iniciativa de màxima inversió és l’IES l’Estació, amb 3,4 milions d’euros.

Els projectes que depenen de fons europeus han d’estar finalitzats el 2023. Els de màxima envergadura que viuran el desenvolupament el proper exercici són: la 2a fase del Museu del Tèxtil i la construcció d’un Centre de Formació i Inserció (1,9 milions); el Centre Intergeneracional del Delme (1,3 milions) i el parc inundable de la Cantereria (670.000 euros).

No són tan significatives pressupostàriament com les anteriors, però mereixen ser destacades. Una és l’adquisició del Centre Cívic del Llombo, que es farà en quatre anualitats. Per al 2023 es preveu 40.000 euros. També hi haurà millores de manteniment a l’Alberg Perú, amb 15.000 euros, per deixar-lo llest amb l’objectiu d’explotar-lo amb gestió municipal.

En la imatge recreació una de les grans inversions previstes per al pròxim any: el Centre Intergeneracional del carrer del Delme on es compartirà un centre social i habitatges destinades a persones majors i jóvens.