Només 6 punts de 24 deixen a l’Ontinyent sense ‘play off’

Què ha passat? Abans d’entrar en les explicacions cal donar un cop d’ull als números. De manera objectiva. Diumenge 6 març. L’Ontinyent arriba a la jornada 22 amb 45 punts, segon en la taula, a només dos punts del líder Gandia i, cosa que és més important, amb una ‘renta colchón’ de 9 punts sobre el Dénia que, amb 37 punts és tercer i immediat seguidor. Ixe diumenge, l’Ontinyent rep en El Clariano al Sueca.

Jornada 30. Última. Aquest diumenge, l’Ontinyent viatjarà a Pedreguer després de caure a la quarta posició. La Nucia B i el Tavernes li han superat en la taula. Entre totes dues dates, l’equip de Roberto Bas només ha aconseguit 6 dels 24 punts. Només va sumar la victòria davant el Dénia a domicili. Quatre derrotes i tres empats sentencien les seues aspiracions a jugar la promoció després d’haver perdut aquest avantatge de 9 punts fa a penes dos mesos.

Les causes

No es poden enfocar les causes del que no és un fracàs esportiu però sí una decepció col·lectiva en una sola explicació. Hi ha diverses circumstàncies que argumenten aquesta caiguda de l’equip en huit jornades. La sequera golejadora del pichichi Aquino que havia superat la vintena de gols. La feblesa enrere amb 11 punts en contra. La baixa decisiva de Paco Sáez que estava sent un dels millors de la plantilla. El sobreesforç de la primera volta per a enfilar-se en el més alt. L’excessiva pressió en un equip amb una mitjana molt jove i sense experiència en aquestes lides. La falta de fons d’armari en la plantilla.

Després de dues temporades brillants, en el debut en Preferent, l’Ontinyent sembla haver-se ofegat en la riba, quan tenia la recompensa a tocar amb els dits. Fins a la setmana passada, l’Ontinyent depenia de si mateix per a aconseguir els llocs de promoció. Tot ha canviat després de la derrota 1-2 enfront del Calp. Ni la Nucia B ni el Tavernes han fallat en les últimes jornades i ja han depassat als ontinyentins. Aquest diumenge es juga la jornada final, unificada per a evitar suspicàcies.

L’Ontinyent necessita una triple carambola per a classificar-se. O cosa que és el mateix: un miracle. Perquè ha de véncer al Pedreguer, que es juga la permanència en la Preferent i esperar que la Nucia B perda contra el ja descendit Atlètic Benidorm i que el Tavernes com a màxim empate en la seua visita a la Llometa d’un Muro que no es juga res. Impossible? En futbol està vetat aquest terme. Probable? Molt poc. Sobretot, atesa la dinàmica que han repetit els tres equips en aquest tram final de la lliga.

Fins al final

La setmana, obviemente, ha estat dura en el si de la plantilla després de la maçada que va suposar la derrota davant el Calp. Però tal com subratlla el míster: “cal anar fins al final. Encara que ha estat una decepció brutal, alguna cosa que no esperàvem, ara hem de guanyar a Pedreguer i esperar. Tampoc seria acceptable deixar de barallar fins al final i que es donés la carambola i nosaltres no férem la nostra part”.

Per al partit d’aquesta tarda, Roberto recupera al torito Aquino que va complir sanció el diumenge per cinc targetes. No vaig agafar Pablo Francés que va ser sancionat amb dues trobades de penalització. Tampoc estaran els lesionats Paco Sáez i Alessandru, la qual cosa obliga de nou a tirar mà del filial per a completar la convocatòria d’aquest últim partit.