Nou hall a l’Ajuntament amb un punt interactiu d’atenció ciutadana

Un accés que siga sinònim de modernitat i atenció a la ciutadania és la filosofia que inspira la renovació que el govern municipal vol donar-li a l’entrada de l’Ajuntament d’Ontinyent. Una iniciativa recollida dins dels fons europeus i que consistirà en transformar la planta baixa de l’edifici de la Casa Comte, en un punt interactiu d’atenció ciutadana. “Volem habilitar un espai amable, accessible i adaptat a les necessitats de la nostra població, amb una administració del segle XXI”, explica la regidora de Modernització i Transparència, Natalia Enguix.

Per a fer realitat aquest projecte el consistori compta amb un pressupost de 492.000 euros, que es pagarà al 50% entre els fons Feder i els municipals. Aquesta obra, afig l’edil, permetrà tindre un ajuntament “cada vegada més modern i més pròxim a les veïnes i els veïns d’Ontinyent”.

I és que un dels pilars en els quals se sustenta l’estratègia europea és la modernització de l’administració municipal. “Si hi ha una qüestió que ens preocupa és la millora dels serveis d’atenció a la ciutadania per a facilitar i agilitar els tràmits al veïnat”, afirma Natalia Enguix.

En aquesta línia també està previst la posada en marxa d’aplicacions intel·ligents, ja que es treballarà per a promoure les tecnologies de la informació que garantirà que la ciutadania puga realitzar tràmits independentment de la situació del moment.

D’una forma més detallada, s’incrementarà l’oferta de serveis electrònics mitjançant el disseny de noves plataformes i aplicacions per a telèfon intel·ligent, tauletes o altres dispositius mòbils que milloren l’accés dels ciutadans i la interacció en la gestió municipal i la presa de decisions que els afecten, ampliant els canals de participació directa de la ciutadania i treballant en iniciatives d’Open Government i Dades obertes.

S’impulsaran les següents actuacions corresponents a l’Administració electrònica: tramitació electrònica-Portal del ciutadà. L’abast previst inclou l’increment exponencial dels tràmits gestionables online; notificacions, pagament de taxes i impostos, gestió electrònica avançada d’expedients i documents; arxiu electrònic de documents i expedients; o la implantació de la licitació electrònica.

A més també s’implantarà la publicació del Portal Dades obertes que recollirà dades estadístiques d’interés, població, cultura, mobilitat, entre altres, que puguen servir de base per a l’emprenedoria. Aquests serveis evitaran desplaçaments i per tant reduccions de GEI, consum de paper i estalviaran temps, afavorint la transició a una economia baixa en carboni.

En definitiva, el sistema permetrà millorar i optimitzar les eines actuals de l’ajuntament que donen veu als ciutadans i acostar-los a la presa de decisions polítiques que afecta a tots els habitants de la ciutat, expliquen.