Nous carrers a Ontinyent: Mamàs Belgues, Paco Martínez, Valquíries i Lluís Martínez

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat en la sessió de hui dijous batejar quatre vies urbanes de la ciutat amb noms que fan homenatge i referència a personatges que han tingut una trascendència pública a la societat local.

Així el nou parc inundable que es construirà a la Cantereria portarà el nom de Les Mamàs Belgues, recordant les infermeres que van treballar a l’Hospital Internacional d’Ontinyent durant la Guerra Civil i que estava ubicat al col·legi La Concepció.

La Glorieta que connecta la intersecció entre els carrers Metge José Riera i Metge Rafael Rovira a la zona del nou Hospital portarà el nom d’altre facultatiu de la medicina que va treballar inansablement a la seua ciutat: Francisco Martínez Belda.

La ronda ciclopeatonal entre la redona del salt del bou i la piscina coberta municipal (coneguda popularment com ‘ruta del colesterol’) portarà el nom de Les Valquíries, en referència a la primera esquadra de dones de la comparsa Fontanos que va eixir a l’Entrà dels Moros i Cristians d’Ontinyent, sent les pioneres en la Festa.

Per últim el tram comprès entre el carrer Músic Vert i el passeig de les Germanies passarà a nomenar-se carrer Lluís Martínez, per recordar un dels gans empresaris impulsors de l’hostaleria i l’oci nocturn a l’últim mig segle.