Nova intèrpret per al Cant de la Sibil·la

Com cada 22 de desembre, des de l’any 2000, l’església de Santa Maria tornarà a acollir el Cant de la Sibil·la, i en aquesta ocasió ho farà amb una important novetat, i és que aquest cant religiós d’origen medieval comptarà amb una nova veu solista en el paper de sibil·la, Eva Mateu, qui substituirà a Consol Rico, i s’unirà a les intèrprets Laura Valls i Cecília Blanquer.

Mateu té una àmplia trajectòria a pesar de la seua edat, 25 anys. La nova incorporació al Cant de la Sibil·la s’ha format amb estudis de cant clàssic a Barcelona, on ha actuat en nombroses sarsueles i va ser component del grup Kundala, una formació quecanta a cappella i que ha participat en diversos programes de la televisió. A més, Mateu també ha format part dels cors dels grups La Raíz i Auxili. Actualment ésprofessora de cant en l’escola de música Ad Libitum i col·labora amb la coral de Caixa Ontinyent.

La jove afronta amb molta il·lusió aquest nou repte. I és que el Cant de la Sibil·la atrau cada vegada més públic. Espectadors procedents, tant de la ciutat, com d’altres localitats, acudeixen cada 22 de desembre a l’església de Santa Maria, omplint-la de gom a gom. Tal és l’expectació, que des de fa uns anys l’entrada al temple està limitada a 600 persones, per tal d’evitar problemes per a la representació i riscos per a la seguretat per la massificació de l’acte.

 

L’evolució de la Sibil·la en un llibre

En la vesprada del divendres, la sala de premsa del Teatre Echegaray acollia la presentació del llibre ‘El Cant de la Sibil·la d’Ontinyent’. Una publicació de més de 250 pàgines, editat amb la col·laboració de l’Ajuntament, que inclou un gran nombre de textos escrits per la Colla de Campaners d’Ontinyent i el Grup de Música Antiga Menestrils.

Entre els continguts d’aquest llibre es troben els orígens d’aquest cant, com ha sigut la seua evolució a Ontinyent, les partitures, la indumentària dels personatges, així com el guió de la pròxima representació, entre moltes altres qüestions sobre el tradicional cant que versa entorn del judici final.

Des de les dues entitats, la Colla de Campaners i Menestrils expliquen que amb aquest llibre han volgut “donar a conéixer l’origen i història d’aquest cant, així com l’evolució i enriquiment musical i escenogràfic que s’ha donat a la representació ontinyentina en els darrers 20 anys”.