Objectiu fester: ser els 1rs en reciclatge

Festes i reciclatge són dues paraules que cada any estan més unides. I això és gràcies a campanyes com ‘La reconquesta del vidre’, una iniciativa impulsada per l’entitat Ecovidrio i que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Societat de Festers.

Es tracta d’una campanya per a la promoció del reciclat d’envasos durant les festes de Moros i Cristians, que es tindrà lloc entre el 24 i el 27 d’agost. Per conscienciar a la ciutadania d’Ontinyent i especialment a les comparses festeres, s’instal·laran contenidors personalitzats amb la imatge de la campanya en els voltants de les comparses. A més, s’inclourà la visita de diversos educadors que informaran els festers sobre el procés del reciclat de vidre i els lliuraran obsequis com obridors, borses, xapes, etc. Per altra banda, per a facilitar la labor del reciclat, una ‘ecopatrulla’ col·laborarà amb la retirada del vidre dels contenidors que vagen omplint-se en els comparses.

Per a promoure encara més el reciclat de vidre durant les festes, Ecovidrio torna a posar en marxa un concurs en el qual diversos municipis de la Comunitat Valenciana competiran per a veure qui d’ells recicla una major quantitat de vidre. Enguany es compta amb la novetat de l’establiment de categories en funció dels festers i festeres amb què compta cada localitat, com competint Ontinyent en la categoria ‘Darbukkes’, de municipis entre 951 i 2.300 festers. La població que més quilos de vidre per fester recicle, rebrà una ajuda econòmica de 1.500 euros per a l’organització de les festes del 2019.