‘Roda la Vall’, 200 kilòmetres de ruta per als amants de la bicicleta

Amb intenció d’atraure un major turisme, tant de la resta d’Espanya com d’altres països d’Europa, la Mancomunitat de la Vall d’Albada ha dut a terme aquest 2018 el programa ‘Roda la Vall’, una nova proposta per a les amants i els amants de la bicicleta, una nova ruta cicloturística, amb eixida i arribada a Ontinyent, que compta amb més de 200 kilòmetres de recorregut dividit en cinc etapes amb vuit rutes temàtiques.

Conjuntament a la ruta principal, consistent en cinc etapes, es planteja l’opció a realitzar vuit rutes temàtiques, enllaçades amb la principal, a favor d’un major coneixement de la comarca. Segons indiquen des de l’organització del programa, en tots els itineraris complementaris es recorren espais de gran interés paisatgístic o cultural que queden a prop de la ruta principal., de manera que han estat dissenyats per connectar la ruta principal els diferents punts o poblacions determinades.

En el marc d’aquest projecte, s’ha elaborat una guia i s’ha dotat de senyalització tots els recorreguts. A més, s’han dissenyat els tracks per als dispositius GPS, disponibles a l’espai web www.wikiloc.com. Des de la mateixa mancomunitat s’ofereix la possibilitat de realitzar aquesta ruta de manera organitzada i guiada, comptant amb una agència de viatges especialitzada encarregada de l’allotjament i el transport d’equipatge.