OFICIAL: Federació dóna a l’Ontinyent 1931 C.F. com a equip de Tercera

Tal i com va avançar El Periòdic d’Ontinyent el 17 de juny, la Federacio de Futbol de la Comunitat Valenciana ha comunicat a la Federació Espanyola els ascensos del futbol amateur, en concret de la Preferent, fins a la Tercera, categoria nacional. I l’Ontinyent 1931 C.F. està en Tercera.

Aquest és el text de la resolució que acaba d’emetre la Federació i que ho explica:

A València, a 28 de juny de 2023, reunit el Jutge de Competició per a determinar els ascensos i descensos de les competicions d’Aficionats organitzades per aquesta Federació, després d’haver-se disputat la totalitat de les jornades del Campionat de Lliga Regular en totes les seues divisions territorials, així com la competició de “La Nostra Copa” que serveix per a determinar l’equip que participara en la pròxima edició de la Copa de SM El Rei, i en compliment del que disposen les Bases de Competició que s’estableixen en les Circulars núm.  s ‘ ACORDA:

Primer. – Validar les classificacions finals de les categories territorials de Lliga A Punt Preferent, Primera i Segona Regional, així com la classificació final de la II Copa Comunitat Mediterrània “La Nostra Copa” que obren en el sistema informàtic Novanet, després d’haver-se disputat la totalitat de les seues jornades.

Segon. – Determinar que el CD Buñol serà l’equip de categoria territorial que disputarà l ‘eliminatòria prèvia que dóna accés a la Copa de SM El Rei, en compliment de l’establert en la Circular nº6 d’aquesta FFCV, en reunir els requisits reglamentaris.

Tercer. – Després de disputar-se el Play Off d ‘Ascens a Tercera Federació, es determina que els 3 equips que ascendeixen a Tercera Federació en compliment de l’establert en les citades circulars nº7 i nº30 d’aquesta FFCV són el CD Burriana, el CD Utiel i la UD Castellonense. A més, a la vista que finalment han ascendit dos equips de Tercera a Segona Federació (Orihuela CF i Torrent CF) i que no s’han produït descensos de Segona Federació al Grup VI de Tercera Federació, això provoca que es creïn dues vacants que s’han d’ocupar, en funció de tot el que estableix les Circulars núm.  per l ‘Ontinyent 1931 CF i el CD Soneja, en ser els equips millor classificats en la lliga regular de Lliga A Punt Preferent que no van pujar a través de la disputa del Play Off d’ascens.

(…)

Setè. – Els ascensos per cobertura de vacants a Tercera Federació, així com la permanència de dos equips de Tercera Federació per l’ampliació del Grup VI de Tercera Federació de 16 a 18 equips, a més de la vacant produïda per la renúncia citada en l’apartat anterior, provoquen que es creïn diverses vacants en la resta de les categories d’àmbit territorial,  que són cobertes en funció de l’ establert en la circular núm. ~ ~ ~7 d’ aquesta Federació, del Reglament General i del Codi Disciplinari de la FFCV, pels equips que es relacionen en el quadrant que obra en l’ apartat següent de la present resolució.

Vuitè. – Tenint en compte tot l’anterior, una vegada descartats els equips que no reuneixen els requisits reglamentaris per a ascendir i atenent als criteris de dependència o filialitat que s’estableixen en la circular de competició i en el Reglament general de la FFCV quant a la subordinació de l’ordre competicional es refereix, procedeix determinar els ascensos i descensos que per a cada divisió de categoria aficionats s’estableix mitjançant l’esmentada Circular núm.30 d’ aquesta FFCV, essent aquests els que a continuació es relacionen:

  • Burriana
  • Castellonense
  • Utiel
  • Soneja
  • Ontinyent 1931 C.F.