OFICIAL: Natàlia Enguix decidirà el signe de la Diputació

Ja és oficial. La Junta Electoral de Zona ha efectuat hui divendres el recompte de les 17 poblacions adscrites al partit judicial on es decideix l’únic diputat comarcal de la Vall d’Albaida que estarà present en la pròxima legislatura 2023-2027 a la Diputació de València. El resultat d’aquest recompte ha ratificat l’acta de diputat per al representant del partit Ens Uneix que dirigeix Jorge Rodríguez, per un ajustat marge de només 17 vots.

El procés de recompte dels vots ha estat llarg i meticulós. Començava a les 10 del matí i després de parar passades les 14 hores, s’ha représ sobre les 15:15 hores fins a les 17,30 hores. S’han estudiat un a un tots els vots, amb especial atenció cap als que havien estat declarats nuls.

L’alcalde d’Ontinyent ja va avançar el dimarts en la roda de premsa posterior a conèixer-se la seua absolució al cas Alqueria que, en cap cas, tornaria a aspirar a la Diputació i que, per tant, continuaria com a diputada Natàlia Enguix que ha ocupat el càrrec als últims anys en substitució de Joan Sanchis.

Això significa que ara sí, Ens Uneix decidirà el signe polític de la Diputació de València atesa la igualtat existent entre els blocs de dretes i els d’esquerres. La diputada Natàlia Enguix serà qui decante la balança cap a un costat o altre en la investidura que es realitzara, probablement, al mes de juliol.