El Corpus d’Ontinyent incorpora el ball dels Tornejants

Enguany la festa del Corpus incorpora una novetat: el ball dels Tornejants que la comparsa Llauradors va estrenar en la capitania de 2022. D’aquesta manera s’amplia la varietat de danses tradicionals a una de les festes més antigues de la població. La processó tindrà lloc el pròxim diumenge 11 de juny, precedida de la desfilada de la vespra, el dia anterior, a les 19.00 hores. Diumenge 11, a la mateixa hora, tindrà lloc l’eixida de la processó cívico-religiosa del Corpus, amb la música de Tot per la Música i els grups de música tradicional que acompanyen a cada ball.
Per tal d’anunciar la celebració del Corpus 2023, la Colla de Campaners, entitat a la qual li tocava enguany el torn de fer-se càrrec del disseny del cartell, ha donat a conèixer la proposta artística, juntament amb el regidor de Cultura, Àlex Borrell.
Es tracta d’un disseny, obra de Miguel Revert Barberà, qui ha fet valdre una part fonamental de la celebració del Corpus a Ontinyent: els balls tradicionals. Des del consistori ontinyentí recorden que la Colla de Campaners és un dels sis grups que participen d’aquesta festa, junt amb Gegants i Cabets, Grup de Danses, col·legi Bonavista, l’Associació de Festes del Camí dels Carros i, enguany, com a novetat, comparsa Llauradors.