ONESCAPE, diverteix-te posant a prova el teu enginy

Què faries si hagueres d’impedir que una operació terrorista volara per l’aire un institut? En ONESCAPE, a Ontinyent, a la sala de ‘El casco alado. Jaque a la ciberseguredad’, tens l’opció de posar-te a prova amb els teus amics per a resoldre aquest cas simulat. Si eres més de posar-te el barret a l’estil Indiana Jones, espera a veure la nova sala ‘La cripta. En busca del corazón de cristal’, que obrirà en breu. Dues històries, dues maneres de reflexionar, treballar en equip, riure’s, utilitzar la imaginació i divertir-se amb enginy.

Entrevistem a Miguel i Vicent, amics i socis, creadors de OnEscape.

Què és un Escape Room?

És un joc en viu en el qual es tanca a un grup de persones en una estada i han d’aconseguir escapar, abans que s’esgote el temps estipulat, a través de proves de lògica.

Què significa proves de lògica?

Des de trobar alguna clau amagada que obri alguna caixa, el contingut de la qual necessites per a seguir, fins a la introducció del codi correcte per a l’obertura d’una porta utilitzant les noves tecnologies. No es tracta de resoldre operacions matemàtiques, sinó que va molt més enllà, això sí, usant la intel·ligència.

I si algun equip es bloqueja en alguna prova?

Durant la partida hi ha algú supervisant a l’equip a través de càmeres i micròfons, el Game Màster: la persona encarregada de donar alguna pista quan siga necessari, així com d’interactuar amb l’equip per a potenciar la història.

ONESCAPE, diverteix-te posant a prova el teu enginy El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

De què va ‘El casco alado. Jaque a la ciberseguredad’?

Aquesta sala compta com un famós científic ha desenvolupat un dispositiu que pot anul·lar qualsevol comunicació o circuit electrònic. Pel que un grup de terroristes segresta l’institut que dirigeix el professor Farred amb l’objectiu d’apoderar-se de tan perillós artefacte. Consisteix a frustrar els plans dels terroristes, abans que esclaten les bombes.

En què consistirà la segona sala?

‘La cripta. A la recerca del cor de cristall’, serà d’aventures, al més pur estil Indiana Jones, en la qual ajudareu una famosa arqueòloga a trobar una antiga relíquia dins d’una cripta plena de paranys. No és de por, però hi haurà acció i sorpreses… I fins ací puc llegir. Esperem que l’obertura es realitze en els pròxims mesos.

Existeixen mesures anti Covid?

Per descomptat! Hem instal·lat equips de renovació d’aire a les nostres sales i, de moment, és obligatori l’ús de màscara durant tota la partida i gel hidroalcohòlic en l’entrada i eixida. També hem readaptat la història perquè el Game Màster puga mantindre la distància amb l’equip. A més, s’han espaiat les sessions perquè mai puguen coincidir dos equips alhora. I per descomptat, escrupolosa neteja i desinfecció entre partides. Esperem que això passe prompte, però mentre passa, no arriscarem la salut dels nostres clients ni la del nostre equip.

Què ha de fer la gent que vulga gaudir de la vostra sala?

Pot reservar en la nostra web www.onescape.es o per telèfon 621 27 00 42. Ens trobareu en C/Fra Lluís Galiana, 4 baix, Ontinyent. (Enfront de Correus).