‘Ontibicie’ supera els 37.000 usos des de la seua posada en marxa

‘Ontibicie’ supera els 37.000 serveis i compta amb quasi mil persones donades d’alta des que es va instaurar el servei a Ontinyent fa ja més d’un any. Així ho han anunciat aquest matí l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, que valoraven molt positivament la resposta que ha tingut el servei en la ciutat. “Mostrem la nostra satisfacció, creiem que és un programa que ha funcionat millor encara del que esperàvem amb més de 37.000 usos des de la seua posada en marxa [fins al mes d’abril que és quan es va quantificar]. Tenint en compte que hem tingut dos mesos de pluja, ho valorem molt positivament”, ha comentat Sayo.

Per la seua part, el primer edil ha explicat que al llarg del dia es fan “aproximadament més de cent usos de les bicicletes elèctriques”, al que afegia: “estem parlant de més de 600 usos per bicicleta i any, per tant, podem considerar que ha estat una inversió encertada donat que ha donat un gran resultat”. En aquesta línia Rodríguez ha recordat que el sistema públic de préstec de bicicletes és “una aposta que respon als reptes que ens imposa la Unió Europea per a la reducció de la petjada de carboni, i amb uns resultats dels quals podem estar ben contents”.

La presentació dels resultats ha tingut lloc aquest matí davant de la nova estació que s’ha habilitat en el camp de futbol d’El Clariano, que compta amb capacitat per a quatre bicicletes. A més s’han ampliat quatre estacions: el Poliesportiu, l’estació de Renfe, l’Hospital General i l’avinguda Vicente Gironés Mora. En total, el servei compta amb 16 punts d’aparcament habilitats (4 estacions fixes-punts de càrrega i 12 estacions virtuals).

Incidències

Quant a les incidències, a banda d’alguna amb les bateries, la majoria s’han relacionat amb la manca de connexió wifi, cosa que s’ha resolt ampliant les antenes i la cobertura. “Des de l’inici s’han resolt molts d’aquests problemes relacionats amb la cobertura, per exemple en la universitat es va resoldre col·locant una antena que ampliara el senyal”, ha assenyalat la responsable de Sostenibilitat. Pel que fa al vandalisme, més enllà d’alguns fets puntuals relacionats amb danys materials causats en la cistella o el manillar Gandia ha avançat que entren “dins d’una proporcionalitat molt baixa”.

A més a més ha especificat que “a les persones que se’ls ha detectat que han fet un mal ús automàticament han estat bloquejades per a no poder utilitzar el sistema de bicicletes”. Tant l’alcalde com la regidora animaven a la ciutadania “a continuar fent un ús responsable de les bicicletes” i constataven la continuïtat en l’aposta per millorar el servei, per tal que continue creixent en usos i persones usuàries.