Vandalisme en la marquesina d’autobusos per estrenar

La marquesina que s’està construint en el recinte firal, darrere del centre de salut de l’avinguda Albaida, ha patit actes vandàlics abans d’estar acabada. La dilació de les obres ha fet que aquesta nova infraestructura es trobe sense ús i les pràctiques incíviques han trobat un entreteniment, i el resultat han estat tres varetes trencades de les quals conformen l’estructura.

Des del consistori han llevat ferro a aquests incidents que s’han produït en les últimes setmanes, apuntant que “no és significatiu” el mal causat. Però la qüestió potser no està en el cost econòmic que això suposarà, ni en la poca superfície que ha afectat. La qüestió de fons és el fet d’atemptar contra el bé comú. De fet, és pràctica habitual, segons fonts veïnals, que cada setmana calga reportar a la Policia Local diversos desperfectes causats pel vandalisme: “Cada setmana hi ha alguna cosa a comunicar, un arbre arrencat, un banc trencat…”, detallen.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent han anunciat que aquesta setmana s’acabarà d’adequar aquesta nova marquesina per a resguardar-se de les inclemències del temps, mentre s’espera a l’autobús. “La setmana que ve [aquesta] acabaran les obres, moment en el qual està previst que arribe el mobiliari que falta per a completar-la”, afegeixen des del consistori ontinyentí. La marquesina, més aviat o més tard, s’acabarà, no es pot dir el mateix de vandalisme i de la impunitat dels qui els practiquen.