Ontinyent acollirà dissabte la fase final del Campionat de Clubs U17 3×3

El II Campionat de Clubs U17 3×3 continuarà aquest dissabte al pavelló d’Ontinyent. Després d’una Fase Prèvia, celebrada el darrer 5 de maig i en la qual van participar més de 30 equips, arriba, ara, la Fase Final, on 16 conjunts competiran per aconseguir classificar-se per al Campionat d’Espanya que tindrà lloc a Punta Umbria (Huelva).

La cita, organitzada per la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana i l’Ontinyent CB, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, era presentada el dijous en una roda de premsa. El primer en prendre la paraula era el regidor d’Esports, Ferran Gandia, qui destacava el fet que la ciutat tornara a acollir una prova esportiva “d’altura” és “un símbol de la capacitat organitzativa que tenen els clubs de la localitat”.

Des de l’Ontinyent Club de Bàsquet, el seu president, Elu Mancebo, donava les gràcies a la Federació per la confiança dipositada i recordava que aquest esdeveniment, del qual va ser amfitrió l’entitat local en 2023, respon a un acord signat entre ambdues entitats. Mancebo, qui agraïa la cessió de les instal·lacions al consistori, donava detalls de la competició que tindrà lloc demà al pavelló. “Participaran 8 equips masculins i altres 8 femenins. Cal recordar que el nostre club va competir en la primera fase amb tres equips (dos masculins i un femení) i que un d’ells, el Construcciones Francés, va aconseguir el pas a aquesta Fase Final”. Així, Ontinyent estarà representat per quatre jugadors del club local: Asier Cambra, Héctor Cerdà, Stefano Impellize i Jade Lara.

Ontinyent acollirà dissabte la fase final del Campionat de Clubs U17 3x3 El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

En aquesta roda de presentació es comptava també amb la presència del president de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, Salvador Fabregat, qui agraïa la predisposició del club i l’Ajuntament d’Ontinyent per ser amfitrions d’aquest tipus d’esdeveniments. “És la segona vegada que venim a Ontinyent. La primera va anar molt bé i estem segurs que aquesta també serà així”, declarava Fabregat, qui insistia sentir-se “congratulats” amb la rebuda a Ontinyent, on avançava que “tornarem” en futures ocasions.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, era l’encarregat de tancar aquesta presentació. “Com a ciutat esportiva que som, i que creu en el foment d’una vida saludable, tenir un cap de setmana d’intensa activitat esportiva amb competicions com aquesta és un luxe per a la ciutat, que parla bé no sols de les instal·lacions esportives que tenim i de la nostra capacitat d’acollida, sinó també del treball de clubs com l’Ontinyent Club de Bàsquet”, afirmava el primer edil. Rodríguez era, a més, obsequiat amb una samarreta de bàsquet amb el nom d’Ontinyent i el número 17, en referència a la categoria d’edat del campionat.

El II Campionat de Clubs U17 3×3 començarà dissabre a les 10.00 hores. L’equip de l’Ontinyent CB jugarà el primer partit amb el CBC Manises-Quart; continuarà a les 10.40 hores amb el CB l’Horta Godella; i a les 11.20 hores amb el NB Torrent. A les 12.20 hores es jugaran les semifinals, a les 12.40 hores el tercer i quart lloc i a les 13.00 la gran final.