El grup municipal socialista d’Ontinyent denuncia la falta d’accessibilitat en les obres de la senda de la Puríssima

La senda que connecta el barri de Sant Rafel des de la Font de la Puríssima amb el Parc dels Donants de Sang i des d’ací es pot accedir al futur parc de Les Mamàs Belgues a la Cantereria, molt a prop del nucli urbà és fàcilment visitable, però sense la seguretat que es requereix per a aquest tipus d’obres.

Lamenta que s’ha descuidat de millorar els cartells, que no es poden ni llegir per deteriorats i vells que estan, i en l’accés des del barri de Sant Rafel s’han oblidat de reposar un tram de barana. Es construeixen més i no es mantenen les que tenim.

En general, denunciem que no s’ha fet una obra tenint cura de l’espai natural tan valuós que tenim; on s’ha utilitzat formigó dins d’un barranc natural.

Però, el més greu és que s’han oblidat de la seguretat. A l’últim tram, prop del Parc dels Donants de Sang, l’escala per salvar un desnivell d’uns 10 metres no té cap tipus de barana per sostindre’s. Un vertader perill en paraules de Martínez.

Els escalons s’han fet amb taulons d’obra i s’han col·locat de forma vertical. Són un vertader perill perquè és fàcil enganxar-te i caure, i més s’han fixat en uns ferros d’encofrar que ho fan encara més perilloses.

Les obres no són accessibles. És veritat que estem en entorns naturals on es pot recórrer a criteris de flexibilitat en matèria d’accessibilitat, però han de permetre el grau més gran possible d’adequació efectiva a les condicions d’accessibilitat.

Però el que no podem fer, és no utilitzar baranes per a limitar el risc que les persones patisquen caigudes al costat dels desnivells amb una diferència de cota tan gran. En aquest cas el que denuncien els Socialistes és que s’han fet obres públiques amb menyscapte de la seguretat.

Per altra banda, des del Govern ontinyentí també s’ha afegit que en altres declaracions del portaveu socialista al voltant d’una suposada falta d’accessibilitat en les obres de la senda de la Puríssima “també queda demostrat que no té molt clar el que diu quan parla”, ja que el projecte d’esta actuació va estar modificat i es va fer seguint le indicacions de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer del Ministeri de Transició Ecològica del Govern d’Espanya, que gestiona precisament el seu partit”.