Un codi QR permet visualitzar el parc inundable dedicat a “Les Mamàs Belgues” en la Cantereria

Un codi QR permetrà visualitzar el futur parc inundable dedicat a “Les Mamàs Belgues” (les infermeres que van atendre l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant la Guerra Civil Espanyola) al costat del riu Clariano, a la zona de la Cantereria d’Ontinyent. El codi es col·locarà en diversos indrets com el Pont de Paduana o el llavador de la Cantereria, i permetrà accedir a diverses imatges del resultat final de l’actuació que està executant-se per crear un parc públic a l’espai que ocupaven diversos habitatges en greu risc d’inundació en episodis de forta pluja.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “d’aquí a poc temps anem a veure iniciades les obres del parc en si, després que es retiren els enderrocs i finalitzen els últims tràmits pendents. És una actuació la necessitat de la qual ha quedat novament justificada amb les intenses precipitacions d’aquesta setmana. Actuació que està suposant una inversió global de 4 milions d’euros amb ajuda de la Conselleria d’Habitatge, i que està sent posada com a exemple d’acció local enfront del canvi climàtic”, recordava.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, explicava que aquest mateix dimarts la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) donava llum verda a un dels últims tràmits previs a l’inici de les obres del parc. La finalització de les obres del talús permetran realitzar l’alçament topogràfic que farà possible perfilar els últims detalls del projecte definitiu de l’obra, que inclourà la preservació de les coves aparegudes darrere de les antigues naus ja enderrocades.

Amb l’aprovació d’aquest projecte final en la primera quinzena de juny, les obres passaran a la fase de licitació, esperant-se que puguen començar en la tardor, aparellades a les que efectuarà la CHX, qui invertirà 600.000 euros a millorar i ampliar l’àrea inundable, establir una nova passarel·la per als vianants, generar una zona d’ús lúdic per a la població i eliminar la presència d’espècies exòtiques invasores.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que el projecte de transformació urbanística de l’entorn del riu Clariano “serà un espai que donarà prioritat a la mobilitat de vianants i bicicletes, reactivant els usos socials i la renaturalització mitjançant l’ampliació d’àrees verdes. Crearem així un espai més sostenible de trobada entre la ciutat i el riu, entre veïns i veïnes, destinat a l’oci, a l’esport i la natura”, manifestava.

Un codi QR permet visualitzar el parc inundable dedicat a "Les Mamàs Belgues" en la Cantereria El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent