Ontinyent acull la 3a prova de la Lliga de Clubs de Triatló

La XI edició del Duatló Ciutat d’Ontinyent serà una realitat el pròxim dissabte 5 de març de 2022, després que la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana anunciara la capital de la Vall d’Albaida com a seu per al tercer duatló de la Lliga de Clubs Caixa Popular.

A partir de les 16.00 hores de la vesprada, i des del poliesportiVu municipal d’Ontinyent, al  voltant de 700 esportistes prendran l’eixida d’una de les proves més exigents del calendari a causa del desnivell que presenta l’orografia ontinyentina.

Federats

Pel que fa a les eixides, i a diferència de l’edició de 2020 en la qual el Club Triatló Ontinyent va oferir la possibilitat de participar qualsevol aficionat, enguany únicament  participaran en el Duatló Ciutat d’Ontinyent aquelles persones federades que competeixen a la Lliga de Clubs. Aquesta decisió ve derivada per la situació sanitària. Cal recordar que la darrera edició del Duatló es va celebrar tot just una setmana abans que el Govern Central decretara el confinament a tot el territori nacional.

Circuit

Equips de Primera Divisió, Segona Divisió i Promoció, tant en eixida masculina com femenina, s’enfrontaran a una prova en format duatló en distància sprint. Així, la competició comportarà un circuit format per un primer segment a peu, un segment ciclista de 18 quilòmetres i un tercer segment de carrera a peu de 2.400 metres.

Pel que fa al desenvolupament de la cursa, l’eixida tindrà lloc des de la pista d’atletisme del poliesportiu i els duatletes hauran de completar dues voltes a un recorregut urbà pel barri del Llombo. Tot seguit, en realitzar la transició que els permetrà començar a pedalejar. Aquest segon segment portarà les i els esportistes fins al començament del port de Fontanars (CV-660), on faran un gir de 180° per a tornar a la zona de transició. Una última volta a peu pel circuit urbà finalitzarà en la pista d’atletisme del poliesportiu municipal, on es donarà per finalitzada la cursa.

Protocol

Respecte de les mesures de seguretat, l’organització facilitarà a cadascuna de les persones participants mascareta i gel desinfectant a l’arribada a meta. A més, es farà entrega d’una bossa individual amb l’avituallament per tal d’evitar aglomeracions. En finalitzar la competició es disposarà de servei opcional de massatge amb ús obligatori de mascareta.