Ontinyent, atractiu turístic per a motoristes anglesos

Després de gairebé 20 anys treballant en la Fórmula 1, Cliff Eddleston va decidir mudar-se a Ontinyent i complir el seu somni: una companyia que oferira paquets vacacionals per a moters, amb tot inclòs. Així va nàixer Biking Abroad. “Vaig passar molt de temps viatjant i aprenent de la Fórmula 1, però sempre m’han apassionat les motos”, explica Eddleston.

“El client només ha d’arribar a l’aeroport d’Alacant o València, i Biking Abroad s’encarrega de tota la resta. La idea és eliminar la molèstia que pot comportar portar la moto o l’equip a Espanya, ja que nosaltres oferim tot, perquè uneixes vacances amb moto, i es convertisquen en unes veritables vacances”, insisteix.

Amb paquets de cap de setmana o d’una setmana completa, els visitants s’allotgen en la Finca Bonavista Moto, una casa reformada amb capacitat per a una dotzena de persones. Els clients no sols gaudeixen d’escapades amb moto, sinó que Cliff s’encarrega de fer de guia i mostrar-los la ciutat i els llocs de major interés turístic i cultural, així com la gastronomia d’Ontinyent.

La base de Biking Abroad està en la capital de la Vall d’Albaida, i des d’aquí recorren aproximadament uns 100 km en cercle. I encara que la procedència de la majoria dels seus clients és del Regne Unit, també han rebut visites del nord d’Europa i fins i tot els Estats Units. “Als nostres clients els encanten les carreteres tranquil·les i lliures de trànsit”, explica, i és que just per aquest motiu es va decidir a establir el seu negoci a Ontinyent.

“És un lloc increïble, situat enmig d’algunes de les carreteres més brillants d’Europa, per als motociclistes. La gent és amable, les carreteres no estan congestionades i hi ha molts atractius turístics per a conéixer”, compte el responsable de Biking Abroad.

Channel 4

Actualment, Cliff i Biking Abroad són part dels protagonistes de ‘A new life in the sun’, un programa de la televisió del Regne Unit, concretament en el canal Channel 4, que ha iniciat la seua emissió fa uns dies. Una gravació que es va dur a terme a Ontinyent i que a causa de la pandèmia s’ha allargat tres anys. “Ja havia treballat abans amb productors de cinema i televisió, per la qual cosa hi havia què esperar, però el gran desafiament va ser, per descomptat, la pandèmia. Per les restriccions, a vegades, vaig haver de rodar jo mateix, perquè l’equip de filmació no podia viatjar. Va ser un repte interessant i una gran experiència. Ha estat fantàstic veure el resultat final en la pantalla” compta aquest amant de les motocicletes.

El fet és que des de l’emissió d’aquest programa, les sol·licituds d’informació sobre els paquets vacacionals de Biking Abroad no paren d’arribar. Un nou model de negoci que obre a Ontinyent una manera diferent de fer turisme i donar a conéixer l’entorn de la ciutat i la comarca. Un atractiu turístic que se suma a l’àmplia oferta cultural, patrimonial, natural i gastronòmica, amb la qual compta la capital de la Vall d’Albaida.