Ontinyent afronta la quarta onada igualant la seua millor situació

Des que es disposa de dades, almenys des que el panell de monitorització de la situació informa, Ontinyent no es trobava en una situació tan òptima respecte a l’evolució de la pandèmia a la ciutat. Després de superar-se el pic de la tercera onada que es va registrar el 26 de gener, amb una incidència màxima de 1.539 casos per cada 100.000 habitants, aquesta passada setmana la ciutat marcava uns indicadors que la situaven en ciutat lliure de COVID-19, sense contagis ni PCR positives acumulades en els últims 14 dies.

Això sí, aquesta situació puntual, que es troba en consonància amb el que ha passat a tot el territori valencià a les últimes setmanes, sembla que tindria ja un punt d’inflexió i que estaria tornant a crèixer. Així ho indicava l’última actualització de les dades que el mateix divendres ja indicava que teníem un nou contagi i ens trobem a l’espera del que actualitze la informació demà dimarts. Si comença a crèixer de nou la incidència cap a la quarta onada, Ontinyent estarà en el seu moment més baix d’incidència per afrontar-la.

Amb tot, l’anàlisi de la incidència a Ontinyent en l’últim any ens aboca a unes quantes conclusions: la primera; ara mateix igualem la millor situació que es donava a finals del mes de maig i principis de juny sense pràcticament contagis; la segona, cada colp els pics d’indicència són majors; la tercera; la ciutat s’ha recuperat de cada onada amb un mes d’interval fent bones les restriccions que s’han aplicat en cada cas.