Ontinyent, amb 20,8 kilos de vidre per habitant, per damunt de la mitja espanyola

Segons les últimes dades facilitades per Ecovidrio i corresponents a 2021, els ciutadans d’Ontinyent van reciclar un total de 742.640 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 20,8 quilograms de vidre. La xifra està per damunt de l’actual mitjana espanyola que s’ha establit en 19 kilos per habitant i any, tal i com recullen els informes d’Ecovidrio. Respecte a la taxa de contenerització, Ontinyent se situa amb una mitjana de 251 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 142 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent es ressalta que la capital  de la Vall d’Albaida és una de les 5 ciutats de més de 30.000 habitats de tota la Comunitat Valenciana que més recicla per habitant. Es considera, a més, que aquesta implicació resultarà clau en la implantació del sistema de recollida porta a porta.

L’ONU va declarar el 2022, de l’Any Internacional del Vidre. Aquest material ha tingut un paper fonamental en el desenvolupament de la humanitat i ha estat crucial en el funcionament i l’evolució de l’arquitectura, l’automoció, els articles per a la llar i els envasos. Huí és un element essencial en sectors clau com l’energia, la biomedicina, l’agricultura, l’electrònica, la informació i les comunicacions, l’òptica o el sector aeroespacial, entre d’altres.