Ontinyent aprovarà de manera unànime el pressupost més gran de la seua història

L’Ajuntament d’Ontinyent aprovarà en breu amb el suport unànime de tots els grups municipals el pressupost més gran de la seua història (42’1 milions d’euros). L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els portaveus de La Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix; Partit Popular, Mercedes Pastor; i Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig; presentaven hui al Palau de La Vila l’acord entre tots els grups municipals per traure endavant un pressupost que l’alcalde definia com a “expansiu, generador d’ocupació, transformador, verd, que persegueix una ciutat més sana i atén l’emergència asocial, per mirar de front la crisi sanitària, econòmica i social que va unida a la pandèmia”, manifestava.

Amb 42’1 milions d’euros aquest pressupost és un 20% superior a l’anterior, amb una inversió de 14 milions d’euros que qualificaven de “històrica” i que per poder executar-se requerirà d’una operació financera a llarg termini per import de 3’5 milions d’euros. Entre les partides que s’incrementen per fer front als efectes de la pandèmia es troben les que afecten a la neteja i desinfecció d’edificis públics, neteja viària i recollida de fem; les relatives a la millora de condicions de vida dels col•lectius més vulnerables; o a la promoció econòmica amb noves dotacions per a accions com els xecs ‘Tornem Junts’ i el Pla d’Obres i Serveis del mateix nom.

A més, es posarà en marxa el programa Ontinyent Evoluciona amb Europa, finançat amb els fons europeus FEDER, que inclourà fons per regenerar la Cantereria i comprar dos nous autobusos urbans. També s’abordarà la millora energètica al poliesportiu; l’adequació de la planta baixa de l’Ajuntament; la remodelació del carrer Sant Antoni i la Plaça de la Concepció; la rehabilitació del Pont Vell i les muralles o la creació d’una via cicle-vianant que comunique amb l’hospital; així com la implantació del servei de préstec de bicis elèctriques. A més serà “l’any decisiu” per a les actuacions previstes als col•legis i instituts al pla ‘Edificant’.