ONTINYENT ARRIBA A RISC EXTREM

La Direcció General de Salut Pública ha comunicat aquest migdia a l’Ajuntament d’Ontinyent que la situació de la ciutat ha canviat i ha passat de Risc Alt a Risc Extrem. Aquest canvi de consideració respecte a la transmissió dels contagis de coronavirus es justifica en un important increment de les PCR que han donat positiu a les últimes setmanes.

Segons les xifres de les quals disposa Salut Pública en les últimes tres setmanes s’han registrat 190 positius, 170 positius i a hores d’ara, quan encara no ha acabat aquesta setmana, ja s’haurien sobrepassat els 200 positius en els últims dies. Per tant aquesta incidència acumulada, amb més de 500 positius és el que dispara la situació a la capital de la Vall d’Albaida. Cal subratllar que aquestes xifres que ha traslladat Salut Pública a l’Ajuntament d’Ontinyent no coincideixen amb les que estan publicades per la pròpia Conselleria al seu panell de seguiment dels municipis sino que estarien més actualitzades, o el que és el mateix, les estadístiques del panell de monitoratge de la situació estarien un poc endarrerides.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha informat que, a hores d’ara, el municipi no va a entrar en situació de confinament perimetral encara que les competències al respecte són de la Generalitat. De tota manera s’ha avançat que demà divendres s’anunciaran noves mesures per tal de fer front a la nova situació.