Ontinyent celebrarà el Dia Mundial Sense Cotxes amb un “bicibús escolar” per fomentar la mobilitat sostenible

Ontinyent celebrarà aquest pròxim divendres 22 de setembre el Dia Mundial Sense Cotxes amb un “bicibús escolar” per fomentar la mobilitat sostenible entre l’alumnat. La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “és una acció en la qual volem treballar especialment la consciència mediambiental sobre el transport sostenible a través dels xiquets i xiquetes, no sols perquè elles i ells són el futur, sinó també perquè són una manera d’implicar al conjunt de les famílies. Acció en la qual comptem amb la col·laboració dels col·legis de la ciutat, als quals agraïm la seua implicació”, manifestava.

Així, divendres al matí, des de les 9:30 hores, centenars d’escolars participaran dels dos recorreguts del “bicibús escolar” organitzat per la regidoria, que inclou dues rutes per la ciutat, una amb eixida des del Col·legi Pureza de María i altra des del Col·legi la Concepción a les que participarà alumnat de la pràctica totalitat dels col·legis de la ciutat, confluint totes i tots els participants al voltant de les 10:30 hores a la plaça de la Coronació, on hi haurà un esmorzar gratuït per a l’alumnat amenitzat amb música, tornant-se tot seguit als respectius centres.

Sayo Gandia també animava a participar de vesprada, des de les 19:00 hores, d’una bicicletada organitzada pel col·lectiu “Ontinyent en Bici”, que recorrerà diversos carrers partint des de la Plaça Coronació fins a arribar a la Plaça de Pere IV. Tant l’activitat del matí com la de la vesprada comptaran amb l’acompanyament de la Policia Local, qui regularà les interrupcions temporals del trànsit motoritzat pels carrers.

La regidora animava “a emprar sempre que siga possible mitjans de transport urbà sostenibles. Per facilitar-ho, des de l’Ajuntament posem a l’abast de la ciutadania serveis com el préstec de bicicletes elèctriques o la gratuïtat del bus urbà, però molt sovint l’alternativa pot ser tan senzilla i saludable com dedicar un temps a caminar”, manifestava.