Infancia sin Fronteras parla a Ontinyent sobre les dones en països en desenvolupament

L’Ajuntament d’Ontinyent està col·laborant amb l’ONG Infancia sin Fronteras en la realització d’unes jornades de sensibilització de les dones en països en desenvolupament. En concret, el passat dijous, el departament de Projectes de Cooperació al Desenvolupament i Sensibilització d’Infancia Sin fronteras, a través d’un dels seus tècnics d’Educació per al Desenvolupament i Ciutadania Global, va dur a terme la projecció de material audiovisual en el Centre Cívic del parc Mestre Ferrero, al barri de Sant Josep.

En aquesta xerrada, es va de posar en primera persona l’experiència de les dones beneficiàries del projecte “Promoció d’un model de producció i desenvolupament socioeconòmic sostenible per a 100 dones i les seues famílies en el municipi rural de Safo, Maradí (Níger)”, que cofinancen la Generalitat Valenciana i el Govern de Navarra. Després de la seua visualització, es va dur a terme una xarrada amb els ciutadans assistents, amb la finalitat de tindre un espai on crear consciència sobre la importància que aquest tipus de projectes té a l’hora d’empoderar a les dones de comunitats més vulnerables.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, apuntava que “aquesta activitat va aparellada a l’Exposició de panells fotogràfics sobre la feble situació de les dones en l’àrea rural de Níger (últim país de l’Índex de Desenvolupament Humà del PNUD), a conseqüència de la falta d’accés als mitjans de producció perllongada i a unes inexistents polítiques de gènere. És una mostra d’allò més interessant que animem a visitar al Centre Cívic”.

L’exposició mostra el treball denominat “Històries de Resiliència”, que exposa la dona com a agent de canvi a Níger, oferint un testimoniatge directe de l’impacte que pot tindre sobre elles i les seues famílies aquest projecte, com veuen el seu futur i com els pot canviar les seues perspectives de vida. Des d’Infància sin Fronteras, el seu delegat, Manuel Arocas agraïa, “una vegada més, la constant col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent per a poder exercir accions de sensibilització ciutadana com aquestes”.