fbpx

Ontinyent comptarà amb 350 noves places d’estacionament gratuïtes

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat la creació del voltant de 350 noves places d’estacionaments gratuïts als barris de Sant Rafel i Sant Josep. En concret, es crearan 200 places sobre una superfície de 5.000 m² d’una parcel·la adjacent al carrer Alacant del barri de Sant Rafel, junt amb la zona d’estacionament que confronta a l’IES Pou Clar; i altres 150 al pàrquing de Plaça Ovidi Montllor, sobre una superfície de 4.600 m² adjacent a la zona verda de Benarrai. El cost conjunt d’ambdues actuacions arribarà als 63.640 euros.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que visitava les obres al costat del regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “són actuacions serveixen com a alternativa al veïnat de zones on es redueixen alguns estacionaments per donar més seguretat i comoditat al vianant”. A més a més, afegia que “per la seua ubicació estratègica són estacionaments dissuasius, situats en zones que donen a l’exterior i que faciliten que els conductors que venen de fora puguen estacionar còmodament sense haver d’entrar al centre urbà”.

Barri de Sant Josep

Així, al barri de Sant Josep, la creació de 150 places a una parcel·la ubicada entorn de l’esplanada Ovidi Montllor, servirà per a donar alternativa al veïnat de la zona, davant la pèrdua de les 68 places que s’eliminaran a conseqüència de la reurbanització de la plaça de Sant Antoni, a uns 250 metres de distància. La zona està ubicada en un dels principals accessos a la ciutat des de la carretera CV-81, per la coneguda com a ‘Ronda Sud’.

L’actuació té una durada de dos mesos i inclou obres de canalització d’aigües pluvials; demolicions parcials d’un tram de vorera a l’avinguda de la Generalitat; instal·lació de 3 columnes de llum amb dues lluminàries cadascuna amb les corresponents canalitzacions; o la creació d’un vial pavimentat de 12 metres d’amplària, que millorarà les comunicacions a la zona i facilitarà l’accés al pàrquing. La plataforma destinada a estacionament comptarà amb saorra artificial reciclada i compactada, i aprofitarà les terres sobrants de les obres que estan tenint lloc a la zona verda de Benarrai, estalviant així les despeses generades pel desplaçament d’aquestes.

Barri de Sant Rafel

Pel que fa a l’actuació al barri de Sant Rafel, l’Ajuntament ha signat un conveni amb els propietaris d’una parcel·la de més d‘11.700 m² que estava sense ús, per tal de destinar 5.000 m² de la mateixa a crear aquesta nova zona d’estacionament. L’actuació, que té un termini d’execució d’un mes, comporta moviments de terra que serà reutilitzada per compensar els desnivells del terreny, a més de pavimentar-se la superfície amb saorra artificial reciclada i compactada.

L’alcalde explicava que “no són actuacions que suposen una gran despesa, però des d’un punt de vista funcional resultaran d’una gran utilitat per a veïnat i visitants”.