Ontinyent comptarà amb un Pla Estratègic de Turisme que inclou més d’una trentena d’accions

Aquest dijous el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovarà el Pla Estratègic de Turisme 2022-2025. Un document que, després d’analitzar les fortaleses, debilitats i oportunitats de la ciutat, marcarà una línia d’actuació per potenciar el turisme a la capital de la Vall d’Albaida. A més, aquest pla també facilitarà l’accés a diferents subvencions.

El comerç, la gastronomia o l’oferta cultural són algunes de les qüestions que engloba aquest Pla Estratègic que marcarà les línies a continuar durant els pròxims anys. “És cert que Ontinyent no és una ciutat principalment turística, però es complementa molt bé amb la resta de la comarca. Amb aquest pla identifiquem els recursos que tenim i com convertir-los en un producte, sempre tenint en compte criteris d’utilitat i sostenibilitat”, explica Sayo Gandia, regidora de Turisme.
En total es plantegen 36 actuacions, entre les quals destaquen la valorització de recursos culturals, una nova web de turisme, la creació de paquets turístics o la creació d’una comissió mixta de turisme local.

Aquesta informació serà ampliada en la pròxima edició en paper d’El Periòdic d’Ontinyent.