Ontinyent congrega 160 alumnes de tota la Comunitat en la final de ‘Pilota Escola’

El director general d’Esport de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, Josep Miquel Moya, l’alcalde d’Ontinyent. Jorge Rodríguez i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán, han assistit aquest matí a les finals autonòmiques de Secundària del programa ‘Pilota a l’Escola’, que s’han disputat al trinquet de la capital de la Vall d’Albaida.

La setzena edició de ‘Pilota a l’Escola’ atrau aquest curs 2021-2022 uns 21.500 xiquets i xiquetes de 648 centres educatius de Primària, Secundària i FP. Després de les finals comarcals, a la final de Secundària han arribat 32 equips de 17 centres educatius de tot el territori integrats per un total de 160 jugadors i jugadores, 96 xics i 64 xiques.

El director general d’Esport del departament que dirigeix Raquel Tamarit ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent en el programa ‘Pilota a l’Escola’ que organitza la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport juntament amb la Federació de Pilota Valenciana amb la finalitat d’apropar l’esport autòcton a les escoles i instituts. “Hem d’agrair molt a Ontinyent que haja acollit la final de Secundària de Pilota a l’Escola per segon any consecutiu”, ha subratllat Moya.

“Després de quatre anys, el programa de Secundària s’ha consolidat plenament a ‘Pilota a l’Escola’, ja que hem passat d’una trentena de centres participants el curs passat a uns 80 en l’actual i segurament que en la pròxima edició anirà a més perquè cada vegada són més els instituts que s’interessen per l’esport de la pilota”, ha detallat el director general.

Josep Miquel Moya ha valorat el creixement de les xifres globals del programa ‘Pilota a l’Escola’, que enguany “ha incrementat la participació amb 900 alumnes més, un 4,4 % d’augment, i també la implicació dels centres educatius amb 156 escoles i instituts més, una pujada del 3,2 %”. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per la seua part, ha assenyalat que “és un orgull acollir aquesta final, que la Federació ens haja triat és un reconeixement a l’aposta seriosa per la pilota que compartim amb el Director General d’Esport, qui sempre ens ha donat la mà per millorar les infraestructures i anar treballant per consolidar l’esport autòcton”.

El president de la Federació de Pilota, Daniel Sanjuán, ha mostrat la seua satisfacció per com s’ha desenvolupat aquest curs el programa de ‘Pilota a l’Escola’, tant a Primària com a Secundària: “Cada any són més centres educatius els que s’involucren en el programa de ‘Pilota a l’Escola’ i, per tant, també són cada vegada més els xiquets i les xiquetes que tenen l’oportunitat de què la pilota arribe al seu col·legi i conéixer el nostre esport, com a primer pas per a aficionar-se a la seua pràctica, i interactuar amb alumnes d’altres centres amb el nexe d’unió dels valors que transmet la pilota, com el respecte, l’amistat i l’esforç”, ressalta el màxim responsable de la federació.

Doblet de l’IES Les Foies de Benigànim

L’IES Les Foies de Benigànim ha fet doblet a la final autonòmica de Secundària del programa ‘Pilota a l’Escola’ al conquerir els dos títols que s’han disputat al trinquet municipal d’Ontinyent, tant el campionat de primer cicle d’ESO com el de segon cicle. En la modalitat de primer cicle d’ESO el segon lloc l’ha aconseguit l’IES Consuelo Aranda d’Alberic, mentre que en tercera posició ha quedat l’IES de Pedreguer. En la competició de segon cicle d’ESO el subcampió ha sigut el Colegio Hernández de Castelló i l’IES Josep Iborra de Benissa ha quedat tercer.