Ontinyent construirà 12 habitatges en sòl públic de la Vila amb fons de la Generalitat

L’Ajuntament d’Ontinyent farà efectiva aquest mes d’abril l’expropiació de 7 immobles als carrers Roses, Callarís i Trinitat, un espai del barri de la Vila on es construiran 12 habitatges en sol públic amb fons de la Generalitat Valenciana.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, recordava que “es tracta d’un projecte que suposarà una inversió de 3 milions d’euros en crear habitatges en sol públic que l’Ajuntament d’Ontinyent posarà a disposició per la construcció en un espai del barri medieval de la Vila gràcies a l’acord amb la Generalitat Valenciana, donant compliment a la sentència del conveni incomplit per l’antic Institut Valencià de l’Habitatge (IVVSA).

És una actuació molt complexa que ha requerit molts tràmits com la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, l’adquisició d’aquestes i altres habitatges en ruïna de la zona o la redacció de diversos projectes de demolició, obra i reurbanització. Ara estem veient el final del túnel després d’anys de treball, i podrem licitar i posteriorment iniciar les demolicions”.

Borrell explicava que “totes aquestes gestions permetran fer una actuació en sòl públic que suposarà un abans i un després al barri, on ja s’ha fet un important esforç urbanitzador als últims anys per part de l’Ajuntament, però que amb aquesta actuació, que va aparellada a un nou espai de zona verda, va fer un pas molt important en la regeneració i revitalització d’aquest històric barri de la ciutat.

Un barri on també estem duent a terme altres actuacions, com la consolidació estructural i reconstrucció parcial d’immobles al carrer Muralla, la recuperació i fer valdre l’antiga muralla medieval, i la millora de l’accessibilitat al barri”.

El regidor de Territori explicava que “La Vila és una zona on resulta agradable viure per la seua tranquil·litat i entorn històric, amb totes aquestes obres encara ens millorem més les condicions per a viure en aquest barri, i l’Ajuntament s’adherirà a qualsevol pla per explorar totes les opcions possibles i comptar amb el suport econòmic d’altres administracions per a continuar en aquesta línia actuant al sòl públic”, avançava.