Ontinyent coordina la nova edició del Pacte Territorial Actaio

L’Ajuntament d’Ontinyent coordina la nova edició de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO), del qual formen part els ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent, les associacions empresarials FEDAC, IBIAE i COEVAL i les organitzacions sindicals CCOO i UGT, amb la col·laboració de les Mancomunitats de l’Alcoià i el Comtat i la Vall d’Albaida.

En concret, el nou equip, que començava la seua activitat aquest mes de maig, està situat en l’edifici de la UNED d’Ontinyent, continuant amb la rotació consecutiva establida des de l’inici del Projecte l’any 2016. El regidor de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Pablo Úbeda, destacava la importància de la cooperació entre ajuntaments, centrals sindicats i associacions empresarials per impulsar eines per a l’orientació laboral i l’ocupació: “sempre estarem al costat dels projectes que impulsen eines per potenciar l’ocupabilitat i que ajuden a la ciutadania a decidir sobre el seu futur laboral davant un context de canvi constant. Creiem que ferramentes com aquestes són essencials perquè la recerca de feina siga tan pràctica com siga possible”, manifestava.

L’equip tècnic d’ACTAIO està format per 6 professionals, entre els quals es troben 2 tècniques i 1 tècnic de formació, 1 tècnica de recursos humans, 1 auxiliar administratiu de suport i 1 tècnic de comunicació i màrqueting. L’equip ha començat a desenvolupar les propostes per a les accions que es desenvoluparan seguint les línies d’actuació que formen part d’aquest nou Projecte: Formació professional, innovació i qualificació per al desenvolupament local, on es treballarà la qualificació de la població a través del sistema integrat de formació professional, com a resposta a les necessitats del teixit empresarial, l’empresa com a agent clau per a l’atracció i desenvolupament del capital humà, l’ocupabilitat, igualtat d’oportunitats i inserció laboral a través de noves metodologies adaptades a l’entorn digital i la consolidació d’estructura territorial i xarxes internes.

Com en anys anteriors, totes aquestes accions s’oferiran a les localitats que comprenen les àrees funcionals del Projecte ACTAIO (Alcoi i la Vall d’Albaida). El Projecte està subvencionat amb 391.049 euros per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.