Ontinyent coordina uns cursos sobre violència de gènere dirigits a les forces de seguretat i serveis socials

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, obria aquest dilluns amb unes paraules de benvinguda a les persones participants en les jornades formatives ‘Efectes de la violència de gènere en la infància i adolescència’, que tenen lloc al Museu del Tèxtil organitzat per les regidories d’Igualtat i Govern Obert de l’Ajuntament. Les jornades, que tenen lloc aquest dilluns i dimarts, estan adreçades a Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil i tècnics de Serveis Socials, per tal de millorar l’atenció a les víctimes de la violència de gènere, així com potenciar la coordinació dels diferents agents que participen en l’atenció a aquestes persones.

La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, que també assistia a la inauguració (on també participava la regidora d’Infància i Adolescència, Katty Ushiña), explicava que “en l’àmbit de la violència de gènere la formació dels i les professionals és fonamental, ja que hi ha constants canvis normatius i és molt important que la intervenció siga multidisciplinari i professional. Es tracta d’unes jornades que formen part del Pla de Formació al personal municipal, i també del treball que anem fent com a municipi que forma part del sistema d’atenció a la violència de gènere. Abans de la pandèmia ja havien dut a terme accions d’aquest tipus, i ara estem aprofundint en aquest cas en combatre els efectes de la violència de gènere en la infància i l’adolescència”, manifestava.

A les jornades, que es desenvolupen en horari de matí i compten amb la col·laboració de la Diputació de València, participen com a ponents amb expertes i professionals de la sociologia, psicologia, l’advocacia i el dret, que imparteixen ponències sobre violència de gènere en l’embaràs; violència vicària (violència de gènere a través dels fills i filles); violència a la infància; o supervisió i seguiment dels règims de visites en violència de gènere.