Ontinyent crida fort contra la violència de gènere

Centenars de persones s’han congregat aquest matí en Ontinyent amb la primera manifestació pel Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència de Gènere, convocada pel Consell de les Dones.

50 dones han sigut assassinades a mans de les seues parelles o exparelles sentimentals des de principi d’any, 7 d’elles a la Comunitat Valenciana. Però si estudiem les dades des de l’any 2003, quan  comencen oficialment a registrar les víctimes mortals de la violència masclista, aquesta xifra puja escandalosament fins a les 1.026 dones. La gravetat d’aquesta dada augmenta quan comparem, que en 50 anys d’història, ETA va assassinar a 854 persones. Per això, més que mai, diferents col·lectius i entitats s’estan mobilitzant per reivindicar i demanar solucions reals.

Així ha sigut el cas d’Ontinyent. Passades les 12.00 hores s’iniciava aquesta marxa a l’avinguda Almaig, a l’altura del CEIP Carmelo Ripoll. La marea violeta, composada per persones de totes les edats, anava precedida del grup de batukada Xatucà. A la capçalera de la manifestació, diverses representants del Consell de les Dones, inclosa la regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, i les regidores Paloma Alberola i Mercedes Pastor.

Els crits i els cants de reivindicació s’escoltaven per tot el recorregut a través del carrer Daniel Gil, on, fins i tot, les manifestants entonaven una particular versió feminista de la popular cançó ‘Bella Ciao’. Cal destacar la presència del Col·lectiu de Dones Malva de la Vall d’Albaida, l’Associació Feminista Gira-Sols Morats o la Muixeranga de la Vall d’Albaida.

Finalment, la marea violeta finalitzava a la plaça de la Concepció, on es procedia a llegir un manifest en el qual es destacava que “el 25 de novembre no és un dia de celebració. El 25 de novembre són tots aquells dies que les dones ens alcem lluitant contra les violències més quotidianes”.

 

Dilluns la lluita es trasllada a Alfarrasí

Demà, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència de Gènere, l’acció es traslladarà a Alfarrasí amb un acte comarcal convocat per l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

En aquesta ocasió se celebrarà una concentració a les 19.30 hores a la porta de l’ajuntament. En aquesta acció s’inclourà la lectura d’un manifest elaborat per a l’ocasió i que es llegirà en nombrosos municipis a la resta del país.