Prop de 125 dones reben atenció jurídica en l’Àrea d’Igualtat municipal

“Ontinyent és una ciutat gran i les atencions del Servei d’Igualtat són elevades, per aquest motiu ens agradaria reforçar aquest servei amb més personal i un espai propi”. Aquesta és la pretensió de la regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, especialista en aquesta matèria i que posa sobre la taula la xifra d’atencions d’aquesta àrea des que va començar l’any, fins ara.

Així, segons fonts municipals, la tècnica d’Igualtat ha atés 142 dones, que ha derivat als serveis especialitzats en cas de necessitar-ho. En aquest exercici són 122 dones les que han necessitat l’atenció del servei jurídic “per temes relacionats amb la família, de divorci i també de violència de gènere”, detalla la regidora i afegeix: “es tracta d’un assessorament previ en cas de requerir un advocat o advocada”.

Quant al servei d’atenció psicològica, l’han requerit 134 dones, de les quals, matissa Natalia Enguix, “la majoria són víctimes de violència de gènere. De vegades acudeixen al servei sense adonar-se’n de la seua situació, però poc temps després es reconeixen com a víctimes. La nostra llavor és que independentment de la decisió que adopten a partir d’eixe moment, el Servei d’Igualtat municipal està al seu costat per donar-los assessorament i suport”.

Aquesta àrea també disposa del suport d’una treballadora social per a tramitar les ajudes econòmiques de les dones víctimes de violència de gènere i també el servei de teleassistència d’aquelles dones que tenen ordres de protecció dictades pel jutjat.

Actualment, l’Àrea d’Igualtat està ubicada en l’edifici de Serveis Socials, però la pretensió de la regidora és que es puga traslladar en un futur a l’immoble del carrer Delme que el consistori té projectat per a convertir-lo en un espai per a la Dona. Per aspirar a un servei més reforçat, la regidora apunta que caldria “crear una plantilla estable i gran que comptaria amb un reforç en el servei jurídic i psicològic”.

Amb tot, un recurs molt necessari que l’Ajuntament d’Ontinyent posa a disposició de les dones que vulguen fer qualsevol mena de consulta o necessiten ajuda en algun àmbit de la seua vida.