Ontinyent demana a la Conselleria que accelere les obres de condicionament dels accessos a les aules prefabricades de l’IES l’Estació

L’Ajuntament d’Ontinyent ha demanat a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana celeritat en l’execució de les obres de condicionament dels accessos a les aules prefabricades de l’IES l’Estació, instal·lades des de l’administració autonòmica mentre s’executen les obres de construcció del nou institut.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, ha manifestat que “entenem que si qualsevol obra menor comporta sovint molèsties, una obra del gran calat com la del nou IES l’Estació, per un import superior als 15 milions d’euros, també en comportarà, però s’ha d’actuar perquè aquestes afecten el mínim possible a l’alumnat i el professorat”.

Borrell explicava que la setmana s’iniciava a la zona de les aules prefabricades amb un únic WC utilitzable, un aspecte que s’ha resolt, havent-hi 4 ja operatius a hores d’ara. A més, explicava, “hem estat col·laborant amb la direcció del centre, que està fent una gran tasca, per actuar en algunes intervencions menors i puntuals. Però cal millorar aspectes com la dotació de baranes en determinats llocs o l’asfaltatge o adequació dels accessos a les aules per evitar els embassaments d’aigua en dies de pluja com els que hem tingut. Ens consta que s’està gestionant pressupostos per dur a terme aquesta intervenció, sabem que fan falta tràmits, però reclamem que s’acceleren al màxim”, manifestava.

Per altra banda, el regidor d’Educació, Ferran Gandia, reclamava la dotació dels 16 professors i educadors que encara restaven per incorporar aquest divendres als diferents centres educatius locals. Gandia assenyalava que “des de la regidoria d’Educació estem en comunicació permanent amb les direccions de tots els centres, i fent seguiment d’una situació en la qual han arribat a ser més de 30 les persones pendents d’incorporar. A hores d’ara són aproximadament la meitat, però demanem a la Conselleria que accelere aquesta incorporació”, assenyalava.

En concret, les faltes que hi havien al Jaume I, La Solana i l’EPA s’han resolt; hi ha 5 centres on a hores d’ara falta únicament 1 professor o educador (Bonavista, Lluis Vives, Carmelo Ripoll, Martínez Valls i Vicente Gironés); a l’IES l’Estació en falten 5; a la CEE Vall Blanca altres 4; i l’IES Pou Clar 2. En total, 16 persones, de les quals 7 són educadors o educadores i 9 són professorat.

Ferran Gandia qualificava “d’especialment preocupant” la situació de la CEE Vall Blanca, “on ara mateix només estan treballant 3 de les 7 persones que componen l’equip d’educadors del centre, amb allò que comporta per les especials necessitats dels usuaris i usuàries d’aquest. Ens han comunicat que d’aquestes 4 persones que falten, 3 es podrien incorporar la setmana vinent, però continuarem insistint davant els responsables educatius autonòmics fins que es resolga la situació”, manifestava.