Ontinyent equipa el camp del Clariano amb il·luminació vàlida per a jugar partits internacionals

L’Ajuntament d’Ontinyent equiparà l’estadi El Clariano amb enllumenat vàlid per disputar partits internacionals. En concret, segons els informes tècnics municipals elaborats sobre el projecte que s’ha adjudicat a l’empresa “Técnicas Aplicadas al Medio Rural, SL” per la quantitat de 115.507,53 euros més IVA, el canvi a tecnologia LED permetrà millorar la instal·lació de classe II a classe. I (nivell de competició internacional).

Està empresa, a més, executarà les 4 millores contemplades al procés de contractació, com seran el subministrament i instal·lació de dos projectors sobre la coberta de la tribuna; el subministrament i instal·lació de 3 nous aspersors gegants; una xarxa de protecció; i la dotació i instal·lació de nous seients, que seran un total de 1.000, de colors blanc i negre, i que es col·locaran en la grada General.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, recordava que aquesta acció està contemplada al pla estratègic marcat pel conveni signat per l’Ajuntament i l’Ontinyent Cf 1931. Igualment, exposava que la mateixa serà finançada amb fons propis del consistori ontinyentí i amb una subvenció de la Direcció General d’Esports, que va seleccionar el projecte presentat per l’Ajuntament entre els 34 a executar dels 280 que optaven a la seua última convocatòria de millores a les instal·lacions esportives autonòmiques.

Borrell també destacava que el projecte, consensuat amb el club, “també suposarà un important estalvi energètic, el que és positiu tant des del punt de vista mediambiental com econòmic”. Cal recordar en aquest sentit que el canvi a tecnologia LED permetrà duplicar el rendiment lumínic amb la meitat de consum adequant els nivells tant per a entrenament com per a competició a la norma UNE-EN 12193. Es passa a més de 3 punts de control a 21, amb modulació de potència, i el resultat del conjunt serà una instal·lació que permetrà desenvolupar noves activitats en l’estadi que siguen compatibles amb la gespa, com ara espectacles musicals, de dansa, etc. L’edil de Territori afegia que l’empresa adjudicatària “és experta en camps de futbol, fent obres a recintes com l’Estadi Pepe Gonçalves de Gran Canària; l’Estadi Municipal d’Arrecife; Estadi López Socas (Gran Canària); Estadi Municipal de Gilena (Sevilla); Estadi Municipal de Roquetes (Tarragona) i Estadi Jose Olías de Carmona (Sevilla).

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, valorava molt positivament “un canvi que posarà l’enllumenat del Clariano al més alt nivell possible, el que és una garantia de qualitat tant per als mateixos esportistes com per al públic. Aquest és un primer pas en el canvi d’imatge que tindrà el Clariano als pròxims anys, amb tot un seguit d’actuacions per a les quals esperem comptar amb importants ajudes d’altres administracions”.