El model de recollida de fem a Ontinyent és porta a porta, a diferència d’altres grans ciutats, però el model d’arreplegada de deixalles s’ampliarà incloent també la recollida selectiva de la mateixa manera que es fa amb l’orgànic. L’Ajuntament d’Ontinyent està preparant-se per als nous reptes en aquesta matèria i personal tècnic del departament de Medi Ambient participava recentment a Catalunya en unes jornades d’experiències sobre l’aplicació de la recollida porta a porta, organitzada per l’associació valenciana ‘Porta a Porta’. En la jornada es mostraven els resultats i evolució del sistema “porta a porta” als municipis catalans, dins d’un tour tècnic i d’intercanvi per aconseguir els objectius de reciclatge 2025. En concret, la jornada, a la que també van assistir personal tècnic i representants de municipis valencians de la Mancomunitat de la Ribera Alta, va estar centrada en les experiències de recollida de residus individualitzada, visitant-se l’experiència del municipi barceloní de Sant Andreu de Palomar.
Ontinyent també acollirà aquesta setmana una jornada sobre els reptes de la gestió dels residus, en concret en una activitat organitzada pel Consorci de Residus (COR) en la que intervindran tècnics, responsables de l’empresa concessionària i representants del Consorci. La jornada “Reprenem amb el Cor” està destinada a tècnics i responsables polítics, comptant-se amb la presència de la regidora de Sostenibilitat i vicepresidenta 3a del COR, Sayo Gandia, i la intervenció entre d’altres de la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent Deva Sanz, qui parlarà dels “reptes municipals en la gestió dels residus”.
Sayo Gandia destacava “la importància que les administracions es coordinen per a abordar els reptes futurs en la gestió de residus municipals, i complir així amb la normativa que se’ns imposa des d’Europa. Jornades com aquestes són una acció necessària i útil per a preparar-nos per al futur i posar-nos en comú els diferents ajuntaments”, manifestava.