Ontinyent es prepara per a un nou episodi de pluja intensa

Ontinyent afronta aquest cap de setmana l’anunciat episodi de pluja intensa amb els deures fets. Actuacions com l’enderroc de les cases de Cantereria, les obres antiinundacions a Benarrai o el nou col·lector general d’aigües adjacent al riu Clariano permeten a la ciutat afrontar les precipitacions de manera molt diferent de la DANA de 2019.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que “les obres per millorar la resposta a les fortes pluges ja van respondre satisfactòriament en l’episodi del passat mes de maig, al que finalment vam tenir més de 130 litres per m2. A la zona de Cantereria en enderrocar les cases hem eliminat els riscos per a les persones; A Benarrai, la zona de laminació evita les inundacions que històricament patia el veïnat, i el nou col·lector general d’aigües està preparat per a resistir aquests episodis. Afrontem l’anunci de fortes pluges amb els deures fets”, manifestava.

Amb tot, el departament de Serveis Municipals està treballant per previndre i atendre possibles problemes derivats d’un fort episodi de pluja en altres punts. Així, s’ha procedit a revistar els sistemes de drenatge d’aigua i neteja dels embornals, i s’han disposat tanques per tallar al trànsit passos inundables que habitualment es veuen afectats per l’aigua, a zones com el Camí Vell de Xàtiva o la carretera del Carril. De la mateixa manera, s’ha previst que en cas de requerir-se hi haurà a punt màquines retroexcavadores si fora necessari.