Ontinyent contractarà 8 persones joves o amb diversitat funcional amb els programes “Empuju” i “Emdisc”

L’Ajuntament d’Ontinyent contractarà 8 persones a jornada completa dins els programes “Emdisc 2023” i “Avalem Joves-Empuju”. Es tracta de dues subvencions autonòmiques aconseguides per l’Ajuntament, dotades amb fons de la Unió Europea i la Generalitat Valenciana, que serviran per a donar ocupació a persones de sectors amb dificultats per incorporar-se al mercat labora.

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, explicava que “des del Govern d’Ontinyent, tot i no tenir competències directes en ocupació, hem impulsat la creació de llocs de treball tant de manera indirecta donant suport a les empreses, com directa, a través de plans d’ocupació pública. En aquest sentit, ho fem tant impulsant plans municipals, com mitjançant ajudes i plans d’altres administracions, com és aquest cas”, explicava.

El regidor de personal, Pablo Úbeda, destacava per la seua banda que “Empuju i Emdisc són programes que atenen a persones joves i amb diversitat funcional, respectivament. En tots dos casos seran una bona oportunitat per als i les participants per a formar-se, al mateix temps que participen de la prestació de serveis municipals en tasques de conserges i auxiliars administratius”, apuntava.

En concret, “Avalem Capacitats-Emdisc 2023” és un programa destinat a la contractació de persones desocupades amb diversitat funcional per part d’entitats locals de la Comunitat Valenciana, que en aquest cas servirà per a contractar durant nou mesos a l’Ajuntament d’Ontinyent 6 persones desocupades amb una discapacitat igual o superior al 33%, que figuren inscrites com a demandants d’ocupació en els espais LABORA. Es contractarà 4 conserges (codi d’ocupació 58331022) i 2 persones auxiliars administratives (codi 43091029), sent necessari en aquest últim cas un nivell formatiu de graduat ESO o equivalent.

Al cas de “Avalem Joves-Empuju”, es contractarà durant dotze mesos a 2 persones desocupades menors de trenta anys que figuren inscrites com a demandants d’ocupació en els espais LABORA, i que estiguen inscrites com a beneficiàries en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Els 2 llocs d’ocupació serà com a conserges (codi d’ocupació 58331022).

El procés de selecció tant al programa “Emdisc” com “Empuju” es farà a través de LABORA (antic SERVEF), on les persones interessades hauran d’inscriure’s fins divendres 8 de setembre, tot revisant que es té els corresponents codis d’ocupació com a llocs sol·licitats.