Ontinyent estarà representat en dos fires destacades aquesta semana

Ontinyent estarà representat institucionalment aquesta setmana en dues fires destacades. Així, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, assistirà a la Fira Home Textils Premium by TextilHogar a València i al Fòrum Greencities i S-Moving de Mobilitat i Sostenibilitat Urbana que tindrà lloc a Màlaga.

L’alcalde assistirà aquest dimarts acompanyat del regidor Juan Pablo Úbeda a Home Textils Premium, que tindrà lloc conjuntament amb Fira Hàbitat en les instal·lacions de Fira València, del 19 al 22 de setembre. Es tracta de la major convocatòria professional del sector a Espanya i una cita de referència internacional en la qual participaran 250 empreses i marques de 5 països, el 10% dels quals pertanyen a la província de València, on serà majoritària la representació de la Vall d’Albaida. Enguany, i gràcies a una missió inversa amb la participació de la patronal del tèxtil ATEVAL, Home Textils From Spain, IVACE Internacional i ICEX, es comptarà amb compradors de 43 països, incloent-hi Alemanya, Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Costa d’Ivori, Equador, Emirats Àrabs o els Estats Units, entre d’altres.

Pel que fa a “Greencities i S-Moving”, que tindrà lloc els dies 20 I 21 al Palau de Fires i Congresos de Màlaga, junt amb Jorge Rodríguez assistirà la vicepresidenta primera de la Diputació de València i 1a tinent d’alcalde d’Ontinyent, Natàlia Enguix. “Greencities i S-Moving”, on l’alcalde d’Ontinyent ja va participar com a ponent en 2021, tornarà a ser un lloc d’encontre que ofereix a gestors municipals, empreses i entitats l’oportunitat de compartir coneixements, establir sinergies i participar en fòrums especialitzats sobre els desafiaments actuals dels entorns urbans. El programa de continguts es dividirà en tres àrees temàtiques principals, Urban Arena, Mobility Arena i Sustainability Room, que permeten una anàlisi especialitzat de cadascun dels aspectes rellevants per a les ciutats intel·ligents.

El fòrum comptarà amb la participació d’alcaldes i representants de ciutats espanyoles que aposten per la sostenibilitat i la mobilitat del futur, assistint Ontinyent junt amb altres com Almeria, Bilbao, Castelló, Donostia, Elx, Granada, Eivissa, Madrid, Jaen, Santander, Segovia o Saragossa, entre d’altres. A més, participaran la Junta d’Andalusia, les Diputacions de Màlaga i Badajoz, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, distintes entitats dependents del Govern d’Espanya com CDTI, INTA o ICEX o la Xarxa Innpulso; a més d’empreses com Respol, Renfe, CaixaBank, Acciona, Bosch, Endesa, Ecoembes o Ferrovial.

Cal recordar que dins l’aposta d’Ontinyent per la Mobilitat i Sostenibilitat Urbana s’han dut a terme als últims anys accions com la gratuïtat del transport públic en autobusos de baixes emissions; la posada en marxa d’un servei de préstec de bicicletes elèctriques; la redacció d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible; la potenciació dels carrils bici o l’impuls a l’ús de vehicles elèctrics i híbrids als vehicles municipals i les empreses que presten serveis a l’Ajuntament, entre d’altres.